Entrevista a Xavier Boldú (Assemblea 14-15)

06.03.2015 19:59

Xavier Boldú: “Estem millor del què 

podíem preveure a inici de temporada”

  • "Hem arribat a un acord amb la coordinació esportiva i el projecte s’allargarà, com a mínim, 2 anys més. Això és una notícia molt positiva pel CEV i pel poble"
  • "El 1er Equip? Si no pugem directament som capaços de jugar la promoció i guanyar-la"
  • "Al final de la passada temporada vàrem córrer riscos prenent mesures impopulars però la situació ens hagués conduït a conseqüències pitjors"
  • "Ara ja hem aconseguit equilibrar els números i estem evitant pèrdues que ens feien ser un club insostenible"
  • "Tenim un projecte de Sala Polivalent que serà una realitat en poc temps. Sabem que és una necessitat evident pel club"

 

David Casany - El passat dimarts entrevistàvem al Programa de ràdio "Fora de Joc" al President del Centre Esportiu Vilassar, Xavier Boldú. El president verd i blanc aprofitava l'entrevista a Ràdio Vilassar de Dalt per fer una mica de crònica al voltant dels temes tractats durant la darrera Assemblea de Socis (27 febrer). Una entrevista que podeu tornar a escoltar aquí mateix (l'escoltareu als darrers 15 minuts de programa) i sobre la qual teniu el més destacat en aquest article.

 

ENTREVISTA

Com estem presi? Com arribem a l’equador de la temporada 14-15?

Jo diria que millor del que en principi podia preveure. Estic més animat que a principi de temporada, quan ens vàrem entrevistar. El balanç d’aquesta meitat de camí és molt positiu. Tenim molta canalla, tenim més de 320 nanos, gairebé els mateixos equips que l’anterior temporada... El club com a escola de futbol, com a capacitat, com a lloc on s’entrenen, juguen i s’eduquen: està bé. Estem encara en unes quantitats en les que a molts clubs els hi agradaria estar.

 

Ens han parlat molt bé del parlament del Sergi González a l’Assemblea. Ens pots fer 5 cèntims sobre el què va dir el coordinador?

El parlament del Sergi va estar en línia d’altres intervencions on sempre està bé. L’objectiu del seu discurs era transmetre als pares del club, des del punt de vista esportiu, la filosofia que porten dins tant ell com el Carles i el Josep vers als nanos i vers el què hauria de ser una escola de futbol.

Sergi González, coordinador esportiu i entrenador al futbol base del CEVilassar

 

Va fer molt èmfasi en el fet de que, igual que no portaries als teus fills a una escola on hi ha mals professors, aquí hi ha la obsessió per tenir bons entrenadors, titulats, i que a més amb això no sigui suficient: sinó que siguin educadors, que sàpiguen estar amb canalla. De fet, va començar a explicar una mica en pla didàctic-professor el perquè intenten que tots els nanos juguin de la mateixa manera (sortint amb la pilota) i que això no és en benefici del resultat sinó de la canalla perquè aprenguin. Jo crec que va ser una petita classe que, en comptes de ser dirigida a jugadors o resta d’entrenadors, en aquesta ocasió va ser impartida per a pares i socis per explicar com ha de ser un “educador” i l’aprenenttage dins el món de l’esport.

 

El passat divendres el Sergi va fer pública la renovació de la coordinació esportiva al CEV... Explica’ns!

L’equip de coordinació va fer un projecte quan van entrar, era un projecte a 5 anys per implantar una manera de fer, una manera de treballar, amb uns objectius esportius concrets. La veritat és que aquest “compromís” finalitzava a finals d’aquesta temporada (2015) i al començar el curs vam estar parlant ambdues parts sobre com vèiem tot plegat, vam fer balanç de com estàvem, què havíem fet i què érem capaços de fer. I jo crec que vàrem arribar a un “entente cordiale” amb l’equip de coordinació: crec que ells estan còmodes amb nosaltres i la junta estem molt còmodes amb ells. Així que s’ha decidit renovar per 2 anys més aquest projecte.

Carlos Barberan en un dels primers anys del projecte al CEVilassar

Carlos Barberan en un dels primers anys del projecte al CEVilassar

 

Com valores aquesta notícia?

Crec que és una noticia positiva. Ells han aconseguit una manera de fer i una manera de treballar i han aconseguit posicionar el nom del CEV  on 6-7 anys enrere no hi era. En definitiva, és una notícia positiva pels nanos, pels pares i també pel poble.

Els coordinadors van estar presents en una de les edicions especials del programa Fora de Joc

 

I parlant de notícies positives. També ho és el fet de veure al 1r Equip classificat a dalt de tot?

Estem molt contents amb el 1r Equip. Intentem estar molt a sobre, el què podem. Aquest primer equip és una aposta molt complicada però molt sincera pel què abans es denominava Vilassar B. Una aposta de primer equip on aquest ha de ser l’equip final del procés de formació.  Sabem que la il·lusió de molts futbolistes de la casa és arribar a jugar algun dia al Primer Equip.

 

Clar, veure’l ara jugar i que un 80% dels jugadors o estan formats a casa o són d’aquí... Doncs no té res a veure amb d’altres casos. És cert que la categoria en la què estem no és la que ens correspon, sí és cert que un dels objectius marcats des de l’Assemblea és pujar de categoria. Veurem si som capaços d’aconseguir-ho aquest any, sinó el següent. Però hem de ser capaços de compaginar les dues coses: que sigui un equip de sortida dels nostres juvenils i al mateix temps jugar a categories que, per qualitat de futbol i per empenta, haurien de ser més superiors.

Els de Jaume Bonet celebren un gol al camp del Sant Pol aquesta temporada

 

Sigues sincer. Què t’ensumes amb els de Jaume Bonet d’aquí al final?

Què m’ensumo? Que si no pugem directament som capaços de jugar la promoció i guanyar-la.

 

Al Twitter del CEV vam piular una frase contundent del president durant l’Assemblea. Aquí et cito el tuit i m’el comentes: "Hem aconseguit frenar la via d'aigua". El President @ce_vilassar parla dels números i afirma que ara són positius

Va ser una resposta que em va sortir de l’ànima. Va ser una resposta a un dels socis presents a l’Assemblea. El club estava estabilitzat fins fa un parell o tres de temporades i va ser llavors quan hi va haver una davallada important dels ingressos per esponsorització, juntament amb la manca de subvenció per part de l’Ajuntament. A tot això la frenada de les despeses no va anar a compassada amb aquesta davallada d’ingressos. Això va suposar que s’entrés en un dèficit important (ha arribat a ser de 40 mil euros). Evidentment així el club no era sostenible. Va ser llavors quan vam haver de prendre grans mesures de cara al pressupost que es va presentar per aquesta temporada: intentant tornar a equilibrar els números i evitant més pèrdues. En aquest sentit “la via d’aigua” de pèrdues recurrents ja està taponada..

 

Mesos més tard i veient que els números van a millor... Satisfets d’haver estat valents?

Quan estàs en situacions en què has de decidir i tens responsabilitats el més fàcil és amagar-te o prendre les decisions més populars. Però evidentment això no seria una acció de responsabilitat. Repeteixo que no ens va agradar baixar a 4ta catalana, crec que no ens ho mereixíem. Vam estar fent molts recursos i apel·lacions per poder quedar-nos a 2a i renunciar a 1a. Però al final la FCF no ens va deixar.  Tampoc ens va agradar pujar les quotes al futbol base, i menys en aquest context de crisis com en el que estem. No va ser una decisió popular, vam córrer el risc de que marxessin molts jugadors i molts pares. Igual que vam córrer el risc renunciant a 1a catalana de que marxessin molts jugadors. Però són riscos que hem d’assumir perquè al final si no prens decisions impopulars (valentes) però necessàries pel club el què comporta això és que a mig termini les conseqüències són encara pitjors. En aquest sentit prefereixo posar-me una vegada vermell que no, a meitat d’aquesta temporada o de l’altre, haver de dir que això no té continuïtat  i donar les claus del club  a uns gestors externs o a l’Ajuntament.

El President, Xavier Boldú, durant la seva intervenció a l'Assemblea de Socis del passat 27 de febrer

 

Durant l’Assemblea vas anunciar que hi ha un projecte de Sala Polivalent.. Això és veritat? Quan podrà ser una realitat?

Una de les idees d’aquesta junta i de la coordinació era deixar aquestes instal·lacions millor de les què ens vàrem trobar. Amb independència d’això, hem detectat una necessitat molt important pels nanos. Veiem que hi ha molta canalla que fa els deures al bar o al cotxe, veiem quan tenim els campus que a l’estiu fa molta calor i als migdies hem de posa’ls a l’ombra, el mateix amb el fred als campus d’hivern; també veiem que quan hem d’atendre als pares per parlar d’alguna cosa, quan també ho han de fer els entrenadors.. veiem que ens hem d’asseure a les grades i que aquest és un lloc inadequat... És a dir, hi ha una necessitat de tenir un espai pels nens i per atendre als pares, una necessitat que ara no tenim coberta. I en aquest sentit se’ns va ocórrer que a la zona intermèdia entre vestuaris i oficines (túnel del vent) s’hi podria posar una sala polivalent on s’hi puguin celebrar xerrades, activitats, projeccions... Aquest projecte, vist amb bons ulls per l’Ajuntament, està en ple inici i aquesta mateixa setmana hem estat amb arquitectes municipals. És un projecte-realitat que ben aviat serà una realitat física.

 

 

Per últim. Un darrer missatge a la família CEV?

Estem a un gran club i tots els que formem part del CEV hem tenir orgull de pertinença. Entre els pares, els jugadors, l’equip tècnic, la coordinació i els que estem  allà cada dia treballant-hi hem de ser capaços de que es parli del CEV i del Vilassar d’una manera diferent, com a una escola de futbol diferent.

Una de les imatges més maques dels darrers anys. Presentació d'equips 14-15

 

Volver

Contacto

Cevilassardedalt
C/ Salvador Albert i Riera s/n
Vilassar de Dalt, 08339

Telf. 93 750 70 31

 


Instagram

 

 

https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182"> 

© 2017 Tots els drets reservats

Crea una página web gratisWebnode