EDITORIAL 'FORA DE JOC' 21 febrer

21.02.2011 23:26

Editorial del programa Fora de Joc d'aquesta setmana, inspirat en l'article d'Antoni Bassas (Ara) i la situació actual del CEV.

El camí de l'èxit costarà Déu i ajuda

 Passen els programes i ja són més d’una quinzena de setmanes les que portem tots plegats, els uns xerrant davant el micro i els altres escoltant a l’altre costat del transistor… La qüestió és que des del primer programa fins al d’avui han passat moltes coses, moltes anècdotes, molts convidats, moltes cròniques…  I resultat de tot plegat, és el moment que està vivint ara mateix l’entitat. L'època per la qual ara mateix està passant el Vilassar la podríem catalogar, sincerament, com a inconformista i força bona. Ara mateix estem en el punt aquell que comentàvem ja fa unes setmanes: el del "segon assalt". Si fins a dia d’avui ja eren importants tots els detalls, a partir d’aquesta setmana encara ho seran més. Avui, precisament, en un article d’Antoni Bassas al diari ‘Ara’ es titula la situació del Barça amb un “Quan tot costa Déu i ajuda”. Doncs aquí de ben segur que ens ha passat, ens passa i ens seguirà passant el mateix. Ens agrada allò de la feina ben feta, perquè sabem que d’aquesta manera tot ens serà menys difícil. Però fer-ho bé no és garantia d’èxit; per triomfar cal abans haver tastat la derrota, haver viscut el patiment i cercar el difícil retrobament amb la victòria. Als qui ens agrada la feina ben feta quan no obtenim premi, quan no fem bé aquella passada, quan ens ha faltat actitud, quan no ha entrat la pilota... ens enfadem, volem més, som inconformistes.

La diferència fonamental entre els nostres entrenadors i l’afició és que quan acaben els partits parlen de dues coses diferents. L’entrenador valora el joc mentre que la gentada es fixa en el resultat. Com que normalment ens imaginem al nostre equip guanyant, joc i resultat es confonen. Si l’equip guanya i es juga malament, tant dóna, el més important és que s’ha guanyat. Si l’equip perd i s’ha jugat bé, marxem decepcionats per la derrota.

Ahir el superBarça va patir per superar a un gran Athlètic,  ahir l'euro-Espanyol  es va adonar que li costarà molt defensar la plaça... I nosaltres durant aquest mes de febrer ens hem adonat que el camí és el correcte: jugar bé. Però que al “jugar bé” s’hi uneixen d’altres factors a l’escena. Hem de seguir exigint aquesta manera d’entendre el futbol, tot sent conscients que no és la única manera d’entendre el futbol i que el camí de l’èxit ens costarà Déu i ajuda.