• Els de Pedro Quijada estan molt lluny de la seva millor versió
  • Derrota del CEVilassar al camp d'un superior EC Granollers
  • Es va arribar amb empat 0-0 al marcador en el temps de descans
  • A la segona part l'expulsió de Yustos va empènyer als locals cap un triomf merescut

David Casany - Per oblidar. Un partit per intentar no pensar-hi més. Aquest diumenge a Granollers es va veure l’antagonia del millor CEVilassar a la Primera Catalana: és a dir, el pitjor CEV que mai hem vist. I això que al descans es va arribar amb el 0-0 al marcador. I això que el Granollers realment no va trobar el gol fins que els nostres es van quedar amb un jugador menys al minut 50... I això que el Granollers no és de la nostra lliga. Molts factors que vistos des de fora poden alleugerir la derrota. Però cal fer autocrítica perquè en joc hi va la salvació i malgrat es perdi, que sempre pot passar, l’equip ha d’intentar marxar dels partits amb millors sensacions. I des d’aquella derrota a Sabadell: les sensacions són negatives. I cal aixecar el vol ja:  l’equip ha demostrat ser capaç de realitzar grans partits i en quan arribi aquesta recuperació de sensacions segurament hi haurà una més que previsible remuntada de punts per part dels de Pedro Quijada. De moment estem a anys llum, no només de rivals com el Granollers, sinó que també a anys llum del gran equip que es va veure, per exemple, només tornar de les vacances de nadal.

Pel que fa al partit d’aquest diumenge, es va veure un dels monòlegs del equip rival més accentuats de la temporada. Domini total i absolut del Granollers des del primer fins al darrer instant del partit.

A la primera part amb diverses ocasions de clar perill però sense punteria: Chueca evitava el gol en diverses accions clares en què es podrien haver avançat els locals; i també el Granollers no acabava de tenir la precisió gaire afinada a l’hora de finalitzar: homes com Jandro, Oriol i sobretot Massip gaudirien d’accions de perill però cap d’elles seria transformada en gol.

I enmig d’aquest clima de domini local, enmig d’aquestes sensacions de què els locals meriexen guanyar abans del descans, els nostres van estar a un nivell força baix: intentant defensar-se com podien i amb moltíssimes imprecisions quan es recuperava pilota. Poques aproximacions dels de Pedro Quijada a la porteria defensada per Cañadas: possiblement dues accions de Yassin, un xut potent i un remat de cap, serien les més clares.

A la represa el Granollers, conscient de la seva superioritat al primer temps, sortiria amb una idea ben clara: seguir insistint per acabar trobant el camí del gol. I el camí es va aplanar quan Yustos va veure, de manera clara, la seva segona groga al tallar un contraatac dels locals.

Amb Víctor Yustos expulsat els nostres veurien accentuada la superioritat d’un Granollers que trigaria ben poc en foradar la porteria de Chueca. Això sí.. ho aconseguirien de la manera menys esperada: amb un gol de murri de Jandro i una badada defensiva  imperdonable dels nostres. Falta lateral, treuen ràpid en curt i Jandro es planta davant Chueca i defineix perfecte fen inútil la reacció del nostre porter (1-0 min62).  Era el clar exemple de què aquell no era el nostre partit.

Els de Pedro Quijada intentarien aguantar les envestides locals però en dos trams de 10 minuts tornarien a encaixar dos gols més. Primer al minut 73: quan Diego Novo, des de l’interior de l’àrea, definia perfecte gràcies a tenir tot el temps del món per carregar la cama i col·locar l’esfèrica lluny de l’abast de Chueca, (2-0, min73).

Entremig del segon i tercer gol dels locals els nostres gaudirien de les úniques dues aproximacions amb cert perill a la porteria local: primer Loren amb un lliure directe que llepava el pal de Cañadas i poc després Joan Molina no li donava prou força a l’esfèrica quan intentava un gol de vaselina.

Ja amb el partit a les acaballes una pèrdua greu en sortida de pilota posaria en safata el tercer gol del Granollers: tornava a marcar Diego Novo (3-0, min 83). En temps afegit Joan Molina arrodonia la derrota veient la vermella directa després de parlar amb l’àrbitre. El partit acabaria amb el 3-0 definitiu en l’electrònic.