• Joan Egea marcava de cap al tram inicial del partit
  • Els de Jaume Bonet podrien haver sentenciat a la primera part però va faltar encert
  • La represa, amb poc futbol, va ser més igualada i el Canet va insistir fins al final
  • El triomf ens situa líders, amb tres punts d’avantatge respecte Molinos (proper rival) i Pla d’en Boet

“Fe i coratge: tres punts d’or”. Així titulàvem la crònica de la victòria del nostre Primer Equip al partit d’anada que van guanyar a Canet. I sense anar més lluny, novament la fe i el coratge han tornat a estar ingredients bàsics d’un triomf que acosta als nostres cap al seu objectiu de l’ascens. Tot plegat en un partit que començava amb un gol matiner de cap de Joan Egea i que tenia clarament dues parts molt diferenciades: un primer temps on els nostres podrien haver sentenciat i una segona part on les forces s’igualarien i on el Canet no diria la última fins als darrers instants del partit.

Golàs de cap i moltes ocasions

El partit començava amb un retard poc habitual: més de 30 minuts tard. I tot això degut a l’equipació dels visitants. Una equipació amb pantalons i mitgetes calcades a les del CEV i que els obligava a modificar indumentària a darrera hora. Un contratemps que no despistaria als nostres, ans al contrari. I és que durant el primer temps l’equip dominador i l’equip que més generaria seria el verd i blanc.

Uri Martí, Àlex Lara, Lluís Rodon, Joan Egea.. Tots ells gaudirien de clares ocasions de gol però només serien capaços de foradar la porteria visitant en una ocasió.

David Casany posava el servei de cantonada passat el punt de penal i Joan Egea s’elevava més que ningú per rematar, amb una gran  potència, i enviar l’esfèrica al fons de la xarxa (1-0, min11).

Els de Jaume Bonet celebraven amb lògica alegria un gol que podia ser molt important per el desenllaç d’aquest tram final de lliga. El gol també era celebrat amb molta energia per part d’una grada de Vallmorena que encara no s’havia vist tant poblada en el què portem de temporada.

Com apuntàvem anteriorment, els nostres gaudirien de forces ocasions durant la primera part però només pujaria al marcador el golàs del capità. De totes les ocasions va destacar sobretot una doble ocasió en què el xut de Uri va ser taponat per la defensa i en què posteriorment Lluís Rodon queia a l’interior de l’àrea derribat per un dels defenses visitants (no s’assenyalava penal per a sorpresa de l’afició local).

Durant aquest primer temps el Canet només gaudiria de tres aproximacions a l’àrea verd i blanca i totes elles serien a pilota aturada.

Una segona sense futbol

El descans no sentaria bé en el quadre entrenat per Jaume Bonet. I és que durant la represa mai es tornaria a veure el gran nivell mostrat pels nostres al primer temps. Cert és que els visitants també donaven un pas endavant i dificultaven, amb una pressió més forta i amb un joc molt dur, en més mesura les tasques ofensives dels nostres.

Malgrat aquest pas endavant dels visitants, els nostres, a través de treball, entrega i concentració, aconseguirien mantenir la porteria a zero i no concedirien gairebé cap ocasió de gol al conjunt canetenc.

Un equip visitant que, això sí, gaudiria de la seva doble ocasió més clara en temps afegit: en un servei de cantonada quedava la pilota solta a l’interior de l’àrea i l’esfèrica marxava fora fregant el pal. Abans Quim havia aturat una falta molt ben executada pels visitants.

Amb aquesta ocasió i amb un gol anul·lat al nostre davanter Joel Molina (després d'una gran jugada de Chris), s’arribava als darrers instants d’una segona part on el joc dur dels visitants faria ben complicat veure molta continuïtat en el joc dels nostres. Un joc dur que seria castigat amb dues clares expulsions: una per doble groga a manca de 15 minuts pel final, i la darrera per vermella directe en temps afegit. Un temps afegit que es prolongaria gairebé fins als 10 minuts després de viure algun episodi de nerviosisme entre alguns afeccionats a la grada (després de la primera expulsió visitant).

Al final, doncs, tres punts importantíssims que situen als nostres en 1a posició: amb tres punts d’avantatge respecte el Molinos i el Pla d’en Boet. La setmana vinent el 1rEquip es desplaça, precisament, al camp del Molinos (diumenge 12’00h). Allà els mataronins estaran obligats a guanyar sí o sí. I és que en cas de victòria local: els mataronins recuperarien el liderat. Així doncs, esperem que aquesta propera “final” dels nostres torni a deparar-nos un resultat positiu!