CE JÚPITER 2-2 CE VILASSAR

26.05.2014 00:03

UNA SALVACIÓ D’UN ALTRE PLANETA!

  • A falta d’una jornada, i després d’empatar a Júpiter, el Primer Equip assoleix l’objectiu de la permanència.
  • La combinació perfecte: derrota de l’Andorra (al grup 2) i ascens del Cornellà a 2aB.
  • Els de Pedro Quijada i Edu Reyes ho aconsegueixen en una jornada en què empataven in-extremis al complicat camp del Júpiter.
  • Els gols verd i blancs: Xavi Torrent i Rodri.

 

David Casany - Ningú pot amagar que s’ha aconseguit tornar a fer història. L’any passat aconseguíem adaptar-nos a la categoria, va costar i molt, però a falta d’una jornada es certificava la permanència. Més fàcil hagués estat seguir aquell camí, amb aquella plantilla ja adaptada a la categoria. Però la truita es girava aquest passat estiu (amb moltes baixes i relleu a la banqueta) i calia reviure una temporada com si tornéssim a ser nous a la categoria. En aquesta ocasió, amb el pressupost infinitament més baix (en comparació a l’any passat i en comparació a la resta de rivals), sense la possibilitat econòmica de fitxar i reforçar l’equip (com sí que ho han fet molts d’altres, o com sí que vam poder fer l’any passat) i amb una plantilla totalment nova i dirigida per una parella d’entrenadors també inèdita fins ara. Molts factors, que sumats a la irrupció de grans potències com els filials de Girona i Sabadell, fan que aquesta salvació sigui molt meritòria. I més meritòria encara després de veure com ha arribat a aquest tram final de lliga el CEVilassar: amb una sensacional ratxa de partits puntuant que li ha permés allunyar-se de les 4 places de descens directe. Una permanència que ens ha regalat autèntiques exhibicions davant rivals de molt nivell i a camps molt complicats. Una salvació merescuda. Una salvació que, per tot plegat, podríem dir que és d’un altre planeta. Una salvació que precisament s’ha acabat aconseguint després de signar un gran empat lluny de casa, a Júpiter.

 

Les matemàtiques que ens salven

El descens del Prat (de 2aB a la 3a Div) propiciava el descens momentani de la UE Vilassar de Mar a la 1cat, malgrat el conjunt pescador havia quedat fora de les posicions de descens. Es tractava d’un dels famosos “descensos compensats”. Però aquesta tarda de diumenge el Cornellà pujava a la 2a Divisió B després de superar la seva eliminatòria de campions davant l’Izarra. Aquest ascens manté al Vilassar de Mar a la 3a Divisió i al mateix temps feia que només un dels dos grups de 1a Catalana veiés com la 14a plaça (la del ‘possible descens’) realment acabaria comportant el descens al final de lliga. Aquí és on s’ha donat un altre resultat que ha fet que la combinació de tots els resultats d’avui ens permetin dir que el CEVilassar ja s’ha salvat: es tracta de la derrota de l’Andorra al camp del Tàrrega. Ara Andorra (13é) i Balaguer (14é) empaten a punts (38pts) i només un d’ells (perquè s’enfronten entre sí) podrà sobrepassar la xifra dels 40 punts dels què ja gaudeixen els nostres.

 

El partit a Júpiter

Pel que fa a l’encontre d’aquest passat diumenge a la Verneda hem de començar apuntant que la necessitat de punts en els nostres es notaria, i molt, en el transcurs inicial del partit. I és que durant gairebé la totalitat de la 1a part les grans ocasions de perill van ser clarament verd i blanques. Xavi Torrent avisava amb una doble ocasió en pocs minuts: la primera amb un xut ras que marxava fora per ben poc i la segona ocasió amb un xut potent que passava per sobre del travesser.

El Júpiter gaudia de l’esfèrica, amb jugadors tècnicament molt potents i que acostumen a voler quedar-se la pilota en el seu haver. Malgrat aquesta possessió local, hem de dir que el Júpiter durant el tram inicial només gaudiria de perill amb un xut llunyà.

I mentre els locals intentaven controlar la pilota, el partit i les ocasions eren clarament per als de Pedro Quijada: nova doble ocasió que no acabaria en gol gràcies a dues grans intervencions de Sergio, el porter del Júpiter aturava primer un u contra u de Rodri i a l’instant evitava amb el peu el gol de Finidi.

Però encara ens quedarien fins a dues ocasions de clar perill per part dels nostres: primer Xavi Torrent, es quedava davant Sergio però s’anticipava un defensa i li taponava el seu xut. Més tard la ocasió era per Edu Marcel: cavalcada brutal fins a línia de fons i des de l’interior de l’àrea xutava però aturava novament Sergio.

En aquest tram final de la primera part el Júpiter despertaria en atac i gaudiria de les dues ocasions més clares gairebé de tot el partit: un xutàs de Gueri que aturava amb una gran estirada Chueca; i després també destacar un remat de cap dels locals, en un corner, que marxava per sobre del travesser.

 

Una segona part amb gols

A la represa en línies generals el partit seguiria un esdevenir similar, amb un Júpiter dominant i amb un CEVilassar ben situat i amb perill a les transicions. Unes transicions en les quals el perill només podria ser aturat amb alguna falta dels locals (algunes castigades amb groga) o amb el banderí del linier (protagonitzant un reguitzell de fores de joc molt dubtosos).

 

I mentre els nostres ho intentaven, Mechi s’inventava un autèntic golàs. Al jugador del Júpiter li queia l’esfèrica a l’interior de l’àrea (després d’un corner) i aconseguia engaltar-la amb tanta precisió com per enviar la pilota a l’escaire. Chueca res podia fer per evitar que l’esfèrica, que fins i tot tocava el pal, acabés entrant a l’interior de la porteria verd i blanca (1-0 min56).

Una gerra d’aigua freda que no afectaria als nostres, ja que Xavi Torrent (després de tenir una clara i demanar mans d’un defensa) aconseguiria tornar a tenir una gran ocasió de gol i en aquest cas sí que la podria transformar per posar l’empat en el marcador: Rodri intentava marcar però li acabava fent arribar la pilota a Xavi Torrent perquè a porteria buida (però amb poc angle) acabés marcant (1-1 min65).

D’aquí fins al final seguir destacant els fores de joc que penalitzarien en excés als nostres: amb fins a 2 gols anul·lats, el més clar a Marc Reyes. El nostre denfesa es plantava davant Sergio i el superava per dalt. El gol estava anul·lat per un fora de joc més que dubtós.

Entremig de tot plegat, però, la pólvora local tornaria a fer acte de presència i Alex Cañadilla marcava pels locals després d’un refús de Marc Chueca (2-1, min 80). Semblava mentida... El Júpiter, que només tenia perill en algunes accions aïllades de Mechi, veia com el marcador li era favorable a res de finalitzar l'encontre.

Així doncs, es tornava a avançar el conjunt local i només li restaven 10 minuts als de Pedro Quijada per intentar buscar, a la desesperada, un o dos gols que els permetessin emportar-se alguna cosa positiva de la Verneda. I la bogeria arribaria en un nou contraatac: una contra màgica encapçalada per Víctor Yustos i finalitzada, perfectament, per Rodri (2-2, min 89).

 Un gol que arribava sobre la botzina i que feia embogir a molts dels nostres jugadors. Un gol que valia un empat ja definitiu per a confirmar la permanència, un any més, a la Primera Catalana.

 

FITXA TÈCNICA DEL PARTIT

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ 1CAT1

MINUT A MINUT DEL PARTIT

 

MÉS FOTOGRAFIES

Volver

Contacto

Cevilassardedalt
C/ Salvador Albert i Riera s/n
Vilassar de Dalt, 08339

Telf. 93 750 70 31

 


Instagram

 

 

https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182"> 

© 2017 Tots els drets reservats

Crea una página web gratisWebnode