PB Anguera 2 - 1 CEVILASSAR

03.05.2011 11:49

(IN)ESPERADA DERROTA?

El Vilassar de Dalt cedeix el liderat al FC Martinenc després de patir una polèmica derrota (2-1) al camp de la Penya Barcelonista Anguera

 

 Quan menys tocava, quan pitjor podia venir: a falta de 4 jornades una derrota fa que l'ascens no passi ja per les nostres mans, sinó que haguem d'estar pendents d'altres camps. Malgrat això, i malgrat que el calendari ens depara dos desplaçaments complicats, cal avisar que els nostres rivals, apart de partits complicats, tenen un enfrontament directe en el qual de ben sgur hi passaran moltes coses. Però bé, passi el què passi allà i en d'altres camps, el què ens importa i ens preocupa és el què li pot haver passat al nostre Primer Equip.

La qüestió és que els nostres es van desplaçar al Recinte de l'Escola Industrial amb només una idea en ment: guanyar el partit. I l'actitud va ser, en tot moment, la d'un equip guanyador, la d'un líder. Però en el món del futbol no només hi intervenen els jugadors i la pilota. De fet, si només influissin aquests dos conceptes (jugador i pilota) segurament el nostre equip jugaria els partits amb més comoditat i el matx davant una bona PB.Anguera (perquè no hem de obviar el correcte partit dels barcelonins) hagués acabat amb empat o victòria visitant. Però com bé ja sabem, també hi intervenen altres factors externs: com els qui corren per banda (líniers) o els qui se situen a veure un partit des de la banda (jugadors substituïts).

I en aquest sentit, no només va ser inesperada la derrota, sinó que també va ser inesperada l'actitud d'un sector de la Penya Barcelonista Anguera i l'actitud dels dos líniers de banda. Arriba un moment però, en què et surgeixen els dubtes i ja no saps si pensar que la derrota, per nosaltres inesperada, per d'altres factors i actors era realment esperada (és a dir, alguns ja preveien que els incidents que es van donar a Barcelona, havien de donar-se).

I això que el partit en línies generals ja va ser complicat de per sí, amb un Vilassar que va anar a més conforme van anar passant els minuts: adquirint el domini evident de la pilota i gaudint de clares ocasions de gol. I díem que ja de per sí va ser complicat perquè la PB Anguera volia sumar punts i es va defensar com ningú i va atacar a la contra també com ningú. I en aquest anar i venir, en ple equador de la segona part els barcelonins van aprofitar un error defensiu dels vilassarencs per innaugurar el marcador (1-0). Per a molts possiblement podia sembla injust, ja que el Vilassar havia fet molts més mèrits per avançar-se que no pas els locals, però la realitat és que la Penya Barcelonista estava fent un partit seriós i ben treballat. Malgrat aquest bon treball però, els locals no van poder evitar el què era just i el què ja feia estona que havia d'arribar: el gol del Vilassar. Un gol que va venir després d'un potentíssim xut de Vicente que acabaria tocant el pal i al porter per acabar entrant dins a la porteria (1-1).

A partir d'aquest instant la feina pels qui estaven a la banda (pels qui havien de jutjar i pels qui s'havien de queixar) aniria en augment. El Vilassar començaria a atacar amb encara més insistència, i comptaria amb fins a 4 clares ocasions de gol i amb múltiples arribades a la zona de perill del rival. Però cap d'elles va acabar al fons de la xarxa. I durant aquest setge vilassarenc a la porteria barcelonina, dos protagonistes: el línier d'una banda i el de l'altra. Dos clars penals a favor del Vilassar (una traveta a Vicente i després unes claríssimes mans) no van ser xiulats. I en canvi, en una contra de la PB Anguera el linier va voler corregir una decisió del col·legiat principal: el àrbitre del partit no havia vist cap tipus d'infracció però va haver de fer cas, ara sí, d'un linier que li va dir que el jugador del vilassar havia comés falta a la frontal de l'àrea. La qüestió és que d'aquesta falta naixaria el gol de la victòria local (2-1), ja en el minut gairebé 90 i sense temps per a reaccionar. El pijtor però no anava a ser la derrota (ja que es pot perdre en qualsevol camp) sinó les reaccions d'un sector de l'equip de la PB Anguera que va començar a increpar al nostre cos tècnic i a part dels nostres jugadors; recordant-lis, possiblement, que amb aquesta derrota l'altre equip de la ciutat (el Martinenc) se situava líder de la categoria. Una conducta que des del Centre Esportiu Vilassar no podem tolerar, ja que el Primer Equip de la nostra entitat va a tots els camps de futbol deixant una molt bona imatge, sense donar problemes, respectant a rivals, aficions i àrbitres; sense cridar: només fent el que millor sap, jugar a futbol i aplaudir a l'afició quan acaben els partits.

Però tots aquests incidents de la banda (amb les conductes dels líniers i de jugadors de la PBAnguera), mai millor dit, els haurem de deixar de banda. Ara cal pensar en les 4 finals (Poblenou 2000, Equipo Ja, Carmelo, i Singuerlín) que ens resten per acabar la que, passi el que passi, haurà estat una excel·lent temporada. En els partits de la primera volta aquests 12 punts que queden es van sumar, ja que es van guanyar tots. Per tant, haurem de confiar en què els homes entrenats per Toni F.Corominas sumaran tot d'aquí a final de temporada. El què passi fora, sigui el que sigui, no ens ha de preocupar.

 

PROPER PARTIT: Diumenge 8 de maig a les 12'15h _ CEVilassar - Poblenou 2000 (a la mitja part hi haurà la presentació oficial del LOGO 90 ANIVERSARI i una nova edició del XUTA I GUANYA!)