LA FESTA DE L'ASCENS

20.05.2012 23:00

UN EQUIP DE PRIMERA, UNA AFICIÓ DE PRIMERA!

  • El Centre Esportiu Vilassar arrodoneix La Festa de l'Ascens amb una gran remuntada davant el Molletense (2-1) i l'afició vilassarenca respon omplint la grada de Vallmorena

Sota el nom de “La festa de l’ascens” s’havia batejat la jornada en què el Centre Esportiu Vilassar celebraria el campionat de lliga i la fita històrica de pujar a Primera Catalana amb la seva afició. I la veritat és que la del passat diumenge va ser una autèntica festa, amb tots els ingredients perquè mai sigui oblidada i quedi en el record de tots els presents al Municipal de Vallmorena.

Primer amb la fotografia oficial del Primer Equip, una instantània ben especial perquè s’hi van afegir tots els jugadors del futbol base allà presents.

Un cop realitzada aquesta foto es va donar pas al emotiu passadís que homenatjava als nostres jugadors: amb nens de les nostres categories formatives i amb els mateixos integrants del Molletense es va acabar dibuixant un passadís maquíssim per enmig del qual hi van passar els jugadors del Primer Equip. Endinsats en aplaudiments i un clima de glòria, es donaria pas al futbol: al partit entre maresmencs i vallesans.

La Festa havia de ser rodona amb un bon partit davant el Molletense, però òbviament hi ha factors que sempre influeixen i que no et deixen puntuar de manera senzilla en els encontres. Per començar el Molletense no volia ser pas un testimoni passiu en la festa dels verd i blancs i va saltar al terreny de joc disposat a posar-li les coses molt complicades als nostres. Sense anar més lluny els visitants s’avançarien en el marcador ja en el minut 5 del primer temps, després de transformar una pena màxima.

Sense tenir en compte aquesta petita relliscada, els vilassarencs, empesos per una grada plena, no tirarien la tovallola en cap moment del partit, malgrat veure com el pas del temps i la falta d’efictivitat eren evidents. I és que els de Toni F Corominas van gaudir constantment de la pilota i també de les ocasions, però cap de les arribades a l’àrea visitant acabava amb una acció clara de perill. El partit semblava que s'aniria a complicar encara més després que al minut 43 de la primera part el col·legiat decidís mostrar la segona targeta groga a Vicente (dues faltes seguides; la segona d’elles molt discutida per una grada i uns jugadors locals que no comprenien de cap de les maneres la decisió arbitral). Així doncs es marxaria al descans amb el resultat negatiu (0-1) i amb la mala sort d’haver d’afrontar el segon temps amb un home menys.

La represa va iniciar-se amb el mateix domini d’un Centre Esportiu Vilassar que, malgrat jugar amb 10, acabaria monopolitzant el control de la pilota i les ocasions de gol. S’intentaria de totes les maneres possibles, fins i tot amb internades espectaculars de centrals com Marc Reyes, que tot i finalitzar una jugada a la perfecció no acabaria podent marcar perquè el porter visitant ho evitaria amb una estirada memorable.

El Vilassar, tot i estar darrera en el marcador, tot i estar jugant amb un home menys, i tot i no jugar-se res a nivell de classificació, mai va perdre la cara al partit per una sola raó: perquè allò era una festa i el resultat negatiu del 0-1 no el volien ni els afeccionats ni els propis jugadors. Així doncs, la insistència i la perseverança (que tant han carateritzat a l'equip durant tot l'any) van donar ales als verd i blancs per afrontar un darrer tram de partit que mai oblidarà l’aficionat vilassarenc. Dues grans jugades col·lectives, barrejades amb el toc de qualitat de Sultan (amb dues assistències) i l’efectivitat del killer Roger Viladomiu acabarien significant el 2 a 1 final i la remuntada èpica del Primer Equip davant el Molletense.

El primer gol de Roger arribava al min 80 i el segon s’aconseguia en temps afegit. Aquesta remuntada no va sentar gaire bé a algun jugador visitant que acabaria autoexpulsant-se (per agredir a un jugador local) i fent que el partit acabés abans d’hora per la seva lletja reacció de saltar a la tribuna a recriminar algun comentari de la grada.

Al final el col·legiat donaria per acabat el partit i, per tant, a nivell esportiu es tancava la Festa de l’Ascens amb una espectacular victòria dels verd i blancs.

Les celebracions posteriors al matx van ser realment espectaculars: salts, balls, càntics, abraçades, fotografies, cava i parlaments.

Unes imatges de l’estil a les de la setmana anterior però en aquesta ocasió amb una gran diferència: la celebració no era de portes endins, sinó que era compartida amb una afició vilassarenca que novament havia tornat a respondre. Una resposta que donava tota la raó al missatge que regnava a la samarreta commemorativa de l’ascens: “un equip de primera, una afició de primera, gràcies campions”.

Els parlaments van tenir com a protagonistes a l’entrenador del Primer Equip, Toni F.Corominas; el President del club, Carles Povedano; i l’Alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godás.

Toni Corominas va començar el seu discurs tenint un detall emotiu amb una persona que segueix al CEVILASSAR des de fa molts anys: l’entrenador va tenir paraules per Miquel Vilamitjana (narrador dels partits del CEV per a ràdio Vilassar de Dalt), tot dedicant-li la fita de l’ascens perquè sap que el Miquel “porta el club molt dins seu després de més de 30 anys narrant els partits”.

A tot això Toni també va voler agraïr a tothom, i en especial a la seva família de jugadors, el haver pogut veure acomplert “el somni de l’ascens”. Cal destacar que el tècnic va deixar a mitges el seu discurs, advertint que “el dia 30 de juny, a la Nit de Club” ja parlarà sobre més coses i se’n recordarà de totes les peces que l’han ajudat.

En quan al President, Carles Povedano, cal ressaltar la seva gratitud davant tota l’afició, tot l’equip i tot el cos tècnic, tot agraïnt, per avançat, la consecució d’un objectiu que ha estat fruit del treball de molts anys.

Finalment el torn ha estat per l’Alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godás, el qual s’ha mostrat clarament orgullós de la fita aconseguida pels jugadors verd i blancs, així com també ha afirmat que agraeix el fet de que “a partir d’ara el nom de Vilassar de Dalt sigui present en categories més importants com la Primera Catalana o la mateixa Copa de Catalunya”.

El punt i final: el sorteig de la panera i les dutxes

Un cop acabats els parlaments va ser torn per donar el resultat del sorteig de la Panera de 200kg de menjar i per tancar finalment la jornada amb les dutxes com a protagonistes. Unes dutxes per les quals hi van passar membres del cos tècnic, de la directiva,de les mateixes instal·lacions de Vallmorena i fins i tot algun que altre familiar.

 

+Informació al voltant de l'ascens:

*Entrevista a Carles Povedano i Toni Corominas a Radio Marca Barcelona (17 de maig al Catalunya Futbol)

*Entrevista a Toni Corominas, Sergio Cano i Fernando Galeano. (Fora de Joc - Radio Vilassar Dalt)

* Article sobre l'ascens

 *Proper partit: derbi davant el Premià de Dalt al Mpal de Vallmorena.

Volver

Contacto

Cevilassardedalt
C/ Salvador Albert i Riera s/n
Vilassar de Dalt, 08339

Telf. 93 750 70 31

 


Instagram

 

 

https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182"> 

© 2017 Tots els drets reservats

Crea una página web gratisWebnode