ENTREVISTA A XAVIER BOLDÚ AL FdJ

20.11.2014 22:07

“SENSE SUBVENCIÓ I SENSE SPONSORS ERA IMPOSSIBLE.

 EL CLUB PODRIA HAVER DESAPAREGUT”

> LES FRASES MÉS DESTACADES

  • “En el nostre model la categoria és una conseqüència i no un objectiu”
  • “El més fàcil per nosaltres hagués estat continuar, endeutar el club fins que fos irreparable i després (com ja ha passat) marxar”
  • “Puc entendre els socis que han deixat de ser-ho però no comparteixo la seva decisió. Crec que si sents els colors has d’estar a les dures i a les madures amb el teu club”
  • “El club està bé. Si mirem clubs dels voltants la nostra situació és molt bona perquè ens estem mantenint en bones xifres al futbol base”
  • “Tenim jugadors i escola per tornar a tenir a un Primer Equip novament més amunt”
  • “No hi ha cap problema entre el CEV i l’Ajuntament però no podem recolzar la proposta del Crematori. Tenir-lo a pocs metres del camp no seria el més idoni”
 

(l'entrevista a partir del minut 50 del programa)

 

> L'ENTREVISTA

Fa escassos dies uns companys d’Hospitalet, després d’una entrevista, explicaven al ‘Tot Gira’ de Catalunya Ràdio el què va passar fa mesos amb el descens forçat del Primer Equip del CEV. En poc temps des de CatRàdio es van posar en contacte amb el President Xavier Boldú i el van entrevistar (escoltar entrevista). Amb aquesta entrevista tant recent, des del Fora de Joc també aprofitàvem aquesta setmana per parlar una bona estona amb ell. Aquí teniu les paraules de Xavier Boldú a Ràdio Vilassar de Dalt.

 

Com està el president?

Estic enfeinat. Ha estat un inici de temporada una mica estrany, i una mica trist. Al mateix temps, però, també ha estat un inici il·lusionant. Estrany per la decisió del canvi de categoria del Primer Equip; trist per la gran pèrdua del Francesc Balaguer; i finalment, il·lusionant perquè cada vegada que comença una temporada i tornes a veure les cares de felicitat de tots els nanos creus que val la pena seguir lluitant.

 

I el club? Com està el club?

Jo veig el club bé. Si mirem les comparatives (tant amb nosaltres mateixos l’any passat com els clubs del voltant en l’actualitat) podem dir que estem bé. En relació a l’anterior temporada seguim pràcticament amb els mateixos números: tenim 26 equips i la temporada anterior en teníem 28 (ha desaparegut el Filial i un Juvenil). A tot això si mirem a clubs dels nostres voltants veurem com clarament està havent-hi una davallada clara en les xifres (n’hi ha que fins i tot han perdut 10-12 equips).

 

És el primer cop que parlem amb el Xavier Boldú després d’aquest descens forçat del Primer Equip. Tens alguna cosa a dir a aquells socis que a dia d’avui encara se’n recorden d’aquesta impopular decisió?

Socis que hagin vingut a parlar amb nosaltres només en comptabilitzo un, tot i que hi ha rumors que parlen d’altres coses.

Jo només puc dir que òbviament aquesta no va ser una decisió fàcil. El més fàcil per nosaltres hagués estat continuar, endeutar el club fins que fos irreparable i després (com ja ha passat abans) marxar. Però jo crec que aquesta junta no està aquí per fer el que és més fàcil i popular sinó que el què és més convenient pel club. No espero que tothom ho comparteixi ni tampoc que tothom estigui preparat per prendre decisions difícils.

 

També vull afegir que el club, des de l’entrada del Carles Povedano i la seva junta a l’any 2008, és un club obert, transparent, que celebra assemblees ordinàries/extraordinàries, que dóna explicacions quan s’han de donar, que dóna a conèixer els números i els plans esportius... 

 

Entens a aquells socis que han deixat de ser-ho per la desaparició de la 1cat?

Els puc arribar a entendre però no comparteixo la seva decisió. Al final, si sents els colors en un club quasi centenari com aquest has d’estar a les dures i a les madures. Tothom parla de la 1a Catalana... I jo vull recordar que vam pujar a 1a Catalana la temporada 11-12, estant nosaltres com a Junta i, per tant, sabem de sobres que arribar a la 1cat no és senzill.

Hi ha gent que entén el club com a Primer Equip. És un model. De fet aquest era el model que hi havia quan vàrem arribar: amb un Primer Equip lluitant per categories i amb només 80 nanos al futbol base. El que nosaltres pretenem a partir d’ara és que estar en una categoria sigui conseqüència d’un treball de base: i ara tenim 1er Equip i a darrera tota una base de més de 300 jugadors. El primer dels models, el de “Primer Equip”, és un model que es sustenta en el cas de gaudir de ingressos com la subvenció de l’Ajuntament. Sense aquesta subvenció (en el nostre cas) el què mai permetrem és que els diners dels pares (quotes) serveixin per sustentar una categoria “comprada”. Sabem que hi ha gent que això no ho comparteix. Però aquest és el nostre model i no podem deixar que el club s’endeuti més i en pocs anys acabi desapareixent.

 

A l’entrevista del ‘Tot Gira’ es parlava d’hipotecar el club. Això sona molt malament...

Hipotecar el club vol dir voler tenir una cosa que no pots pagar. Hipotecar el club és quelcom que ja ha patit aquesta entitat... En els nostres inicis vam aconseguir millorar el balanç però en les darreres temporades només ha fet que empitjorar: amb més despeses que ingressos. Tot plegat ve donat per la desaparició de la subvenció i la davallada en els sponsors. Portàvem un parell de temporades aguantant artificialment el primer equip. Hi ha molts que veuen fàcil trobar un sponsor, però encara a hores d’ara estic esperant que vingui algun soci i em posi un, dos o tres sponsors a sobre la taula per mantenir tant el Primer Equip com el Futbol Base.

 

Tal i com estan les coses: el lloc del Vilassar de Dalt ha de ser tornar a estar a la 1a catalana en un temps? O al contrari...

La categoria no és un objectiu. En el nostre model la categoria és una conseqüència. Al final les categories es poden comprar (si tens diners pots tenir jugadors de cert nivell i estar més a dalt o més a baix...). Si les escoles estan ben ensenyades quan arribin al tram final del futbol formatiu podran gaudir de millors categories i tindrem més possibilitats de gaudir d’un Primer Equip més amunt.

 

A l’entrevista de CatRàdio els tres periodistes parlen de “decisió encertada, decisió valenta”... S’ha sentit el President recolzat en aquesta decisió? Has escoltat veus positives sobre tot això?

Recolzat? Per alguns sí i per alguns no. Però per mi el major recolzament és el número de socis, de pares i de jugadors que han tornat a apostar per aquest model i per aquest club. El CEV continua tenint els mateixos jugadors i equips que la temporada passada... Des de la junta no esperem que algú ens doni un copet a l’esquena. Insisteixo en què el recolzament més gran és de veure com any rere any molts (d’aquí i dels voltants) segueixen apostant pel Centre Esportiu Vilassar.

 

Per cert, li agradaria viure un ascens del 1er Equip de 4ta Catalana a 3a Catalana?

Sens dubte. Aquest és l’objectiu i jo crec que tots els familars verd i blancs desitgen que això passi. La veritat és que crec que es pot assolir perquè tenim jugadors per fer-ho. 

Si a mi em pregunten: “El Primer Equip té nivell de 4ta catalana?”, la meva resposta és clara: “No”. Jo crec que hem d’estar per sobre. A Primera? De moment això no es pot mantenir... Però està clar que tenim jugadors i escola per acabar tenint un Primer Equip novament més amunt.

 

Absència de representants del consistori a la presentació de temporada, problemes amb les instal·lacions, zero subvencions i finalment el Crematori a escassos metres del camp. En quin moment es troba la relació entre club i ajuntament?

Pel que fa a la Presentació, estaven convidats però hi havien diversos actes aquella mateixa tarda i els era impossible venir. Es van disculpar i si haguessin pogut venir haguessin vingut perquè no hi ha cap problema entre el CEV i l’Ajuntament. En quan als problemes a les instal·lacions. Això és un tema de prioritats i aquí cadascú ha de saber a on inverteix els diners...

 

I finalment en quan al Crematori... Som conscients que l’Ajuntament té necessitats i ha de fer instal·lacions d’aquestes. Nosaltres no tenim cap problema en què s’hi construeixi un tanatori o el cementiri. Però el què no ens agrada de cap manera és lo del Crematori. Això ja ho hem traslladat a l’alcalde, ell ho sap, ho estan treballant.  Però, en definitiva, no és una mesura que puguem recolzar des del club perquè bàsicament tenim 24 hores a nanos jugant allà i no seria el més idoni per ells.  

 

Imatge de la zona on s'hi podria construir el crematori.

Volver

Contacto

Cevilassardedalt
C/ Salvador Albert i Riera s/n
Vilassar de Dalt, 08339

Telf. 93 750 70 31

 


Instagram

 

 

https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182"> 

© 2017 Tots els drets reservats

Crea una página web gratisWebnode