Entrevista Josep A. Jiménez - RàdioVilassardeDalt

10.01.2012 13:50

“Cal estudiar per ser un bon entrenador”

El passat dilluns va passar pel programa de ràdio FORA DE JOC Josep A. Jiménez, entrenador de diversos equips (Primer Equip, Juvenil B,  Benjamí A-B i Escoleta) al Centre Esportiu Vilassar. I certament, la seva visita no ens va deixar indiferents; així que us recomanem de totes totes escoltar l’entrevista al podcast del programa

Durant la xerrada va haver-hi temps per parlar una mica de tot: sobre els seus respectius equips, sobre el futbol en sí... però sobretot per parlar al voltant de la figura de l’entrenador. “Tot entrenador és respectable, i més encara quan hi ha una gran majoria que s’hi dediquen de bona fe i sense rebre cap remuneració a canvi”; a tot això però “crec que per ser un bon entrenador és necessari estudiar de cara poder complementar la teva experiència i, alhora, saber transmetre de la millor manera possible els conceptes als teus jugadors”.

Certament ens va faltar més temps d’entrevista, els 15 minuts xerrant amb el Josep Antoni no van ser del tot suficients perquè té molt a dir i perquè domina molt el llenguatge futbolístic, però almenys ens va servir per poder reflexionar sobre la figura dels entrenadors i també per poder fer un breu repàs als equips que dirigeix. D’aquests equips destaquem que l’entrenador n’està molt orgullós de com estant evolucionant:

* L’escoleta ja busca el seu primer partit no només per divertir-se sinó que per demostrar el nivell d’evolució dels més petits del club.

* Els Benjamins A-B estan rendint a un alt nivell i prova d’això és el magnífic joc desplegat i els bons resultats. Uns resultats que l’entrenador vol deixar en un segon pla, i per això llença un missatge clar a tots els qui segueixen de ben a prop aquests dos equips: “Que no es fixin en els resultats, que gaudeixin només de com estant jugant els nens; crec que no estant gaudint del tot, i gaudir només dels resultats és perillós, ja que algun dia potser aquests resultats no seran tant positius”.

* En quan al Juvenil ‘B’  “segueix en la mateixa línia de bon joc però ara amb la correcció d’errors que ens costaven molts punts i que en les darreres jornades, amb la seva desaparició, ens estan permetent començar a sortir d’abaix”.

 * I, finalment, el Primer Equip, un conjunt que demostra a cada entrenament i a cada partit que té una actitud immillorable i un nivell de joc altíssim que ens ha de permetre pensar que a cada jornada la victòria ha de ser factible.   

A mode de conclusió, un dels aspectes que també cal destacar de les paraules del Josep Antoni són els agraïments que té cap a tots aquells que han depositat plena confiança en el seu treball, sobretot en el cas del Juvenil ‘B’, que tot i haver estat “amb només 1 punt en les primeres jornades de lliga molts em van mostrar el seu total suport al veure que l’equip estava jugant bé”, cosa que s’agraeix i que en d’altres llocs (per exemple el club d’on ve) no es té, ja que hi ha entitats en què només es fixen en la classificació i no miren ni els partits, ni els entrenaments, ni el treball i joc que despleguen els seus equips i les persones que els dirigeixen.

>ESCOLTAR L'ENTREVISTA