CF PERALADA 2-0 CE VILASSAR

01.10.2013 10:44

UNA ERRADA MOLT CARA

• El gol del Peralada només iniciar el partit va decantar la victòria cap als locals
  • Un error de marcatge dels nostres va suposar el 1-0 (en un servei de cantonada)
  • El Vilassar va anar de menys a més però mai va acabar de tenir grans ocasions de perill
  • El Peralada sentenciava a les acaballes del partit (2-0)

MIQUEL SÁNCHEZ - Anant amb l'autocar cap a Peralada, ningú comentava el partit que faríem
d'aquí a unes quantes hores, potser per por, potser per no defraudar a la parròquia que venia en el desplaçament, potser perquè ja es sabia que era molt difícil igualar el 0-5 de la temporada passada... Només es comentaven els resultats que s'estaven portant a terme en els diferents partits en joc que
s'estaven disputant en aquell moment, ja que la ràdio de l'autocar estava comentant el carrusel esportiu de totes les categories, també hi havien converses disteses entre els jugadors, per no posar-nos en tensió encara.
Erem a 3 hores del partit i encara quedava temps per posar-nos a pensar en el partit.
A l'entrar a la Comarca de l'Empordà, hem notat un clima agradable i ens ha vingut a rebre la pluja, que encara que no era massa persistent i no bufava la tramuntana, ens fa que tinguem esperances en poder tenir una bona jornada avui.

S´enfrontaven el CF Peralada, el líder de la Lliga, l'equip menys golejat i amb el coeficient més baix en gols en contra, tan sols 1 gol, i el segon equip més golejador amb 9 gols, davant un CEVilassar que es plantava allà com a un dels equips que havia pogut trencar la ratxa negativa que portava fins aleshores, conjuntament amb el San Cristóbal, i que a la darrera jornada havia aconseguit remuntar de manera èpica un partit que se li havia posat en contra.

Tots dos equips havien aconseguit col·locar un jugador seu a l'alineació de la setmana, el CF. Peralada el seu central Alforcea i el CE Vilassar el seu migcampista Moha, que fou el que va donar el gol del triomf al Municipal de Vallmorena la passada jornada.

Quant a les alineacions envers la temporada passada, al Peralada, li havien marxat 6 jugadors claus en l´equip titular de l'anterior curs:
 el porter Xavi Gallego
, el defensa Alex Rojas
, els migcampistes Ferrán Nierga, Barry i Alex Arimany
, i el davanter Robert Fernández.

Per contra, el CE Vilassar només manté 2 jugadors de l'equip titular de la temporada passada, que són els migcampistes Toni Martín i Loren Almazán.

L'equip d'enguany és nou, començant pel tècnic, en Pedro Quijada, i és una incògnita quin serà el resultat perquè encara és molt d'hora per poder-ho precisar.

El Peralada havia guanyat els 3 partits disputats fins al moment amb una mitja general de gols per partit a favor de 3 i 0,3 gols en contra; per contra, al CE Vilassar la mitja general de gols a favor era d´1 gol i de 2 gols en contra, per tant, es donava a les apostes que el resultat final seria d'un 3-1 per la parròquia local, el que a la postre final seria el resultat final: 2-0.

Inici de partit local

El partit va començar amb un inici contundent del Peralada, que al minut 4 de partit, i a la segona acció de perill que arribava a la nostra àrea i un corner botat a la banda esquerra, Alforcea, entrant des del segon pal envia un xut creuat al pal llarg on Chueca no va poder fer res per aturar el que seria l'1-0.
 A partir d'aquell moment, la pluja que queia tímidament al municipal de Peralada, automàticament s´aturaria... Cal apuntar que a la nostra àrea hi regnava un gran bassal.

Al minut 19, Litus, amb el dorsal 3, queia lesionat dintre l'àrea local i era substituït per Toni Gàlvez.
Aquest jugador faria molt de mal per la banda dreta de la nostra defensa, prova d'això al minut 23 d'aquesta primera part, des de la frontal de l'àrea enviava un xut duríssim que Chueca rebutjava amb molta precisió.

El Vilassar havia avançat línies per contrarestar les accions de perill que contínuament es produïen a l'àrea visitant, i va ser a partir d'aquest moment, que el Vilassar començaria a arribar també amb perill a l'àrea local.

Al minut 28 Toni Martín i Yassin, intercanviaven les seves posicions per fer més mal per la banda esquerra del nostre atac. Al minut 30, primera targeta groga del partit per a Isma, el capità del Peralada, perquè en Loren Almazán s'en anava tot sol cap a la porteria local.

El Peralada seguia insistint per la banda dreta de la nostra defensa, amb Toni Gàlvez, qui, una i altra vegada, era el canalitzador del joc d'atac per part del Peralada. Al minut 37 Chueca, amb l'ajuda de la defensa, tornaria a rebutjar una altra acció de perill del Peralada.

Al '41 de partit, és quan es va xutar per primera vegada entre els tres pals, a càrrec de Loren Almazán, un llançament que acabaria sent rebutjat per Toni Montero, el porter local. Els darrers 5 minuts d'aquesta primera part, el Vilassar va posa setge a la porteria local, però aquests intents van ser clarament contrarestats per una correcta defensa local, amb un Alforcea incommensurable.

Una segona part millor

A la represa, Pedro Quijada feia el primer canvi, Uri Martínez, substituïa a Larbi, i el Vilassar sortia com havia acabat la primera part, insistint i buscant l'empat, i ja al minut 1, Isma Aguilar llençava una falta que acabava sent aturada pel porter del Peralada.

La pluja també insistia en no desaparèixer i en aquest inici de la represa començaria a caure amb força. Un fet que propiciaria observar molts tolls d'aigua en diferents parts del camp.

Al minut 12 d'aquesta segona part es produïa un doble canvi al Peralada: canvi de davanters per aportar frescor i pólvora al conjunt local. Segurament l'entrenador de l'equip empordanès veia que el Vilassar estava arribant amb perill a la meta local i no volia que se li escapés el partit.

En aquell moment, Pedro Quijada, també feia un canvi, treia a Isma Aguilar del camp i posava a Xavi Torrent per buscar més punch entre línies.. Toni Martín es ressituava llavors com a un fals lateral esquerra (més aviat, banda).

A partir d´aquell instant, però donava la sensació que el mig camp tornava a ser del Peralada, i els atacs per part del Vilassar començarien a ser molt inofensius. El nostre quadre tècnic, a falta de vint minuts pel final, tornava a introduir canvis: Parcerisas per Moha i Pol Victòria per Toni Martín.

Un i altre cop, cada acció, s'interrompia el joc per part del Peralada, perquè una i altra vegada els jugadors es llençaven a terra per perdre minuts de joc. Fins i tot Pedro Quijada es desesperava i parlava amb el linier recriminant aquestes accions.
Als minuts 27 i 28 d'aquesta segona part, noves accions de perill per part del Peralada amb un altre xut duríssim per part de Jaume Duran i una altre xut creuat, marxant fora per ben poc.
Al minut 29 d'aquesta segona part, altra acció de perill del Peralada, aquesta vegada per part de Jordi Cruz. El partit s'estava convertint en un anar i venir, d'una banda a una altra.

El Peralada estava arribant amb molt de perill, però entre Chueca (que va estar a un gran nivell) i les imprecisions a l'hora de rematar a porta per part del Peralada, feien que el marcador seguís obert amb l'1-0.

El gol de la sentència

A 10 minuts del final els nostres ho posaven tot al terreny de joc: nou canvi al Vilassar amb un Yerlin Valdez que substituïa a un bon Nil Victòria. En aquell instant es va passar clarament a defensa de 3 per intentar buscar el gol de l'empat.
Ens aproximaven al darrer tram de l'encontre i la pluja queia amb moltíssima més insistència. Queia pluja.. i al final també cauria un altre gol. Jaume Duran, a falta de 7 minuts pel final, xutava des de dins de l'àrea petita i Chueca no podia fer res per evitar el gol de la sentència (2-0).

Possiblement era quan més es mereixia el Vilassar empatar, perquè havíem estat valents i perquè havíem posat setge un altre cop a la porteria local. Tot i això els atacs no havien acabat, mai, de ser del tot precisos.

Malgrat l'àrbitre afegís 5 minuts més al temps reglamentari, ja va ser del tot impossible remuntar la situació.

Al final, doncs, derrota per 2 gols a 0. Això sí, amb un bon sabor de boca perquè ni la pluja, ni l´àrbitre, van poder evitar que els nostres tornessin a oferir una bona imatge. Quan jugadors com Joan Molina, Finidi o Reyes, estiguin recuperats, es veurà un Vilassar encara més fort, d'això en podem estar totalment segurs.

Ara, diumenge, toca el Canyelles, el cuer. Si juguem com a Peralada, el partit serà nostre.