• El Primer Equip sumava aquest diumenge un important empat davant el líder
  • Els Molinos s’avançaven molt aviat en el marcador
  • Els verd i blancs dominarien tot el partit i gaudirien de moltes ocasions de gol
  • El premi de l’empat arribaria sobre la botzina: gol de de Dani al 90’

El Primer Equip va aconseguir aquest passat diumenge més que un empat (1-1) davant del líder. Els de Jaume Bonet van aconseguir trencar una ratxa de 8 triomfs consecutius del Molinos i també, i més important, van aconseguir refermar-se com a un equip candidat a estar lluitant per l’ascens a la Tercera Catalana. L’empat és cert que no va arribar fins al minut 90, amb un un gol de Dani sobre la botzina. Però també és cert que els nostres van merèixer molt més durant tot un partit en què el color dominant (en joc i ocasions) va ser clarament el verd i blanc.

Un inici dubitatiu

Els nostres saltaven al terreny de joc conscients de la importància del partit però despistats en algunes accions puntuals. Això va provocar veure a un Molinos superior i amb les idees molt clares durant el tram inicial del matx. Els mataronins s’avançaven molt aviat, al minut 5: una jugada ràpida per banda esquerra en què Aitor Pombo (ex-verd i blanc) aconseguia arribar a línia de fons per centrar i deixar en safata el gol al seu company del Molinos (0-1).

Gerra d’aigua freda i mals primers minuts. Tant dolents que fins i tot els mataronins podrien haver ampliat distàncies en el marcador: un defensa dels nostres refusava i l’esfèrica s’estavellava contra el travesser de la nostra pròpia porteria. Aquesta ocasió i algun xut que aturaria sense problemes Nico, serien les úniques aproximacions d’un Molinos que s’aniria apagant amb el pas dels minuts.

Ans el contrari, i després d’aquest inici dubitatiu, els de Jaume Bonet agafarien la batuta del partit i començarien a gaudir de claríssimes i constants ocasions de gol. Christian Muñoz en tindria fins a dues: un xut que s’anava a fora a escassos centímetres del travesser, i després una finalització d’esperó que treia un defensa sota pals. A les ocasions de Christian hi hem de sumar dues grans incorporacions de Saul Lara (els seus xuts eren refusats per defenses), un xutàs d’Àlex Lara (també refusat per la defensa) i un altre claríssima per Dani: que també xutava i veia un rival desviava a córner quan ja es cantava gol.

A tot això, dues accions per a la polèmica. Dues mans clares dels visitants que d’haver estat assenyalades dins l’àrea haguessin permès als nostres gaudir d’algun penal a favor: la primera mà la provocava robant una pilota Christian Muñoz,  i la segona de les mans es donava després d’un excel·lent xut de Padilla que era desviat amb els braços d’un defensa.

Amb un Vilassar bolcat a l’atac i amb un Molinos dubitatiu s’arribava al descans.

Monòleg verd i blanc i gol sobre la botzina

Les bones sensacions no s’apagarien amb el descans. I és que la represa començava amb els de Jaume Bonet decidits a buscar el gol de l’empat. De a tu a tu, quedant-se l’esfèrica davant un rival que també s’estima la pilota i que està demostrant al llarg del que portem de curs sé un dels conjunts més potents de la lliga. Davant els líders i amb aquests tancats al darrera acabarien arribant més ocasions. Per part dels visitants certament només podríem comptabilitzar una acció clara de gol: amb una providencial mà de Nico als instants finals de l'encontre. Uns Molinos que es quedaven amb un jugador menys pel tram final: doble groga per Aitor Pombo. Una situació que accentuaria el domini local però que tampoc acabaria afavorint-nos en excés: ja que el rendiment dels nostres baixaria una mica a causa d’aquesta superioritat numèrica.

La segona part de l’encontre, en sí, seria un autèntic monòleg d’ocasions verd i blanques. Des de la primera, amb Joan Egea rematant una falta lateral i aturant el porter in extremis, fins a la darrera de les ocasions en què els nostres intentarien buscar el gol de l’empat.

De totes les ocasions destaquem novament una incorporació de Saúl, que xutava i aturava el porter, una arribada de Christian Muñoz que acabava desviant un defensa, una finalització de Lara que semblava gol i desviava també un rival, o també un xut de Dani que, després d’una diagonal, enviava l’esfèrica per sobre del travesser. Precisament amb el travesser es toparien els nostres: un xut de Casany des de la frontal de l’àrea acabava impactant a la fusta i marxant a fora. A aquesta clara ocasió li seguirien d'altres, sobretot, a pilota aturada: amb faltes laterals i serveis de cantonada perillosos.

Tanta insistència al final tindria premi. Un servei de banda servit per Saúl li arribava a Casany que controlava cap a l’interior de l’àrea i des de línia de fons centrava fort perquè al segon pal Dani empenyés l’esfèrica al fons de la xarxa (1-1, min90).

Aquest era el premi al gran treball dels de Jaume Bonet. Un premi que potser és petit si es tenen en compte les innombrables ocasions de gol dels nostres. Però un empat que, almenys, permet als verd i blancs seguir “a prop” dels líders i també permet als nostres seguir creient en què és possible ascendir de categoria. Un punt important, un punt millors que els líders.