• La igualtat entre tots dos equips es va trencar des del punt de penal
  • Els de Pedro Quijada, excessivament castigats per les targetes i per detalls claus
  • Partit insípid tant d'un CEV que podria haver pitjat més l'accelerador com d'un líder que no va demostrar ser-ho
  • La classificació s'apreta per baix i el líder és més líder

David Casany - Contundent titular per descriure com va ser i com es va acabar decidint el partit entre el CEVilassar i el CF Peralada. Victòria per 0 gols a 2 d’un conjunt empordanès que no va demostrar sobre el terreny de joc la seva etiqueta de líder: imprecís en el seu joc, exagerat en les seves topades amb els nostres i desaparegut en atac (només Aleix va inquietar la porteria de Chueca). Pena màxima: així va ser com va transformar el gol més important del partit el Peralada. Aleix queia davant la sortida a destemps de Marc Chueca, provocava penal i ell mateix el transformava. Una autèntica “pena” que dins un partit tant equilibrat la igualtat en el marcador es trenqués d’aquesta manera. Com també seria una autènica pena que un dels únics xuts dels visitants en el segon temps, poc després del penal, acabés significant el gol de la sentència. Pena també acabar la primera part amb un número il·limitat i injust de targetes grogues, i pena també que els nostres no oferissin una millor versió perquè aquest diumenge podríem haver puntuat (tranquil·lament) davant el líder.

Durant la primera part possiblement el domini de l’esfèrica no va ser excessivament visitant gràcies a la bona tasca defensiva i de pressió per part dels de Pedro Quijada. Moltes dificultats per superar les nostres línies: alguna pilotada llarga però que Marc Reyes o Nil Victòria sempre aconseguien refusar.

La única acció clara de perill pels visitants durant els primers 45 minuts de partit: un xut, sense angle i a la base del pal (ben protegit per Chueca), per part d’Aleix. En quan als atacs verd i blancs: ocasions per Xavi Torrent, Yassin i Loren. Aquest darrer tindria la més clara de totes: un xut des de la frontal que anava cap dins i que aturava, providencial, el porter del Peralada.

Un primer temps que finalitzava amb dues polèmiques arbitrals: les excessives i desmesurades targetes grogues que veien els nostres (fins a 4) i un clar penal comès sobre Kiku (l’agafaven, no podia rematar i queia al terra) i que mai es va xiular (de fet el col·legiat fins i tot reia en aquesta acció quan els propis jugadors del Peralada reconeixien que havia estat clar penal – es pot veure a la imatge).

A la represa tot semblava que tindria un guió semblant: ara, però, amb uns protagonistes diferents.. I és que les targetes grogues penalitzaven a l’equip i Pedro Quijada optava, ja al descans, per realitzar fins a 3 canvis: sortien jugadors amb groga i entraven: Edu Marcel, Barry i Alex Moreno.

El guió del partit, tot i semblar similar, cauria per terra quan en una acció aïllada el Peralada aconseguiria obrir el què tant li estava costant obrir: la llauna. I la llauna s’obria quan Marc Chueca sortia tard, Aleix posava la punteta, marxava cap al corner i notava un lleuger contacte amb la cama de Chueca i es deixava caure: el cert, penal clar.

Una “pena màxima” que transformaria el mateix Aleix enganyant a Marc Chueca i inaugurant el marcador a Vallmorena (0-1, min 52). Hi havia temps, molt temps per reaccionar i intentar posar l’empat en l’electrònic: un punt davant el líder sempre té connotació positiva i calia seguir lluitant. Però les esperances de puntuar gairebé s’esvaïen del tot quan ningú dels nostres arribava a un refús d’una falta lateral i en canvi  Isma sí que ho feia i engaltava l’esfèrica lluny de l’abast de Chueca (0-2).

Una gerra d’aigua freda, ja que després de molt d’esforç, amb les circumstàncies en què arribàvem, veure com es trencava la igualada d’aquesta manera no tenia cap sentit (no era del tot just).

Cap al tram final de l’encontre l’entrada de Larbi i Joan Molina li donarien una certa empenta a l’equip: donant moltes sortides, barallant-se, quedant-se l’esfèrica, creant accions de perill...

Però res, poc encert tant en la creació com en la finalització en aquests darrers minuts d’encontre. Al final, doncs, el marcador no es mouria i, dins un partit insípid, el Peralada sumava 3 punts que el fan ser més líder i el CEV no sumava i, per tant, veu com s’ajusta encara més la zona vermella de la taula.