• Els banyolins, de més a menys, van dominar el primer tram del partit
  • Abans del descans els nostres van començar a despertar
  • El Banyoles s’avançava en un servei de cantonada i a l’instant Xavi Torrent igualava
  • Al tram final dues badades defensives li regalaven la victòria als locals

David Casany - Després de tres partits consecutius puntuant, empat i dues victòries, els de Pedro Quijada tenien la oportunitat de seguir dibuixant el camí de la permanència amb un quart partit sense perdre. Però lluny de merèixer puntuar, els nostres van estar erràtics des dels primers instants de l’encontre. Malgrat això, sense realitzar un gran partit, perfectament es podria haver puntuat en el dia d’ahir. I és que el marcador no es mouria fins al tram inicial de la represa; i davant els gols locals sempre arribaria una reacció per part dels nostres: al primer gol banyolí com a resposta el gol de Xavi Torrent, al segon gol banyolí com a resposta més ocasions clares dels nostres, i davant el tercer gol local darrera empenta per retallar distàncies.

Una primera part fluixa

No va ser la millor manera de saltar al terreny de joc: cedint el control de l’esfèrica als locals però també cedint accions de clar perill.  I es que en 5 minuts els de Banyoles gaudirien de 2 ocasions clares de gol (les més clares de la primera part). Primer Ferran es plantava davant Marc Chueca i per sort aquest aconseguia aturar quan ja semblava gol. I després dues ocasions en què Marc Reyes refusaria el perill: Adrià i Ignasi xutaven cap a gol i el capità verd i blanc s’interposava per topar amb l’esfèrica i allunyar el perill en dues ocasions.

Aquest inici despistat, però, s’acabaria contagiant en un equip local que amb el pas dels minuts s’aniria apagant i aniria cedint protagonisme als de Pedro Quijada. Amb un multiplicat Yassin al mig del camp i amb Xavi Torrent buscant treure petroli a la zona ofensiva, anirien arribant poc a poc algunes ocasions de perill per els nostres.

Primer amb una internada per banda esquerra en què Xavi Torrent es plantava a l’interior de l’àrea i li robaven la cartera abans de definir.  Poc després qui gaudiria de la millor ocasió seria Isma: el lateral verd i blanc s’incorporava a l’atac i en un refús engaltava la pilota des de tres quarts i enviava l’esfèrica llepant el pal de la porteria local. Abans del descans qui tindria una clara seria Bruno: el migcampista rebia la pilota, pentinada per Xavi Torrent, i des de l’interior de l’àrea el seu xut topava amb el cos d’un defensor.

Amb aquesta ocasió s’arribava al final de la primera part. Un primer temps en què l’empenta local s’aniria adormint amb el pas dels minuts i en què els nostres gaudirien d’ocasions en el seu tram final.

Efectivitat local, desencert vilassarenc

La segona part començava d’una manera similar a la primera: amb domini local i amb aproximacions a la porteria de Chueca (amb dos serveis de cantonada consecutius). Als 10 minuts d’aquest domini inicial dels locals els nostres tornarien a despertar: i ho farien amb algunes aproximacions molt clares: un inspirat Larbi marxava de dos defensors i amb una sensacional cullera assistia per Xavi Torrent però aquest queia al terra abans de definir.

Més tard era Rodri qui també ho intentava però no arribava a temps i el porter local sortia, atent, i refusava el perill. Però quan millor estaven els nostres arribava el gol dels locals: era un servei de cantonada, en què el Banyoles feia arribar la pilota al segon pal a Adrià (lliure de marca) i aquest definia davant d'un salt a destemps de Chueca (1-0 min56).

Una gerra d’aigua freda que no va deixar gelats als nostres ni molt menys. I és que en la següent acció arribava la resposta: assistència de Larbi a l’espai i Xavi Torrent li guanyava la posició al darrer defensa i dins l’àrea definia al primer pal per posar l’empat en el marcador (1-1, min 61).

Malgrat aquesta reacció dels de Pedro Quijada, el partit embogiria quan de nou els locals es tornarien a posar per davant en el marcador: pilotada llarga endavant i Marc Reyes (qui estava realitzant novament un partidàs) relliscava amb tant mala sort que Adrià es planatava davant Chueca i l’acabava superant... (2-1, min 64).

A partir d’aquí l’empenta seria clarament visitant gràcies, en part,  als canvis refrescant la zona atacant. Això sí, l'empenta seria més a base de cor que no pas de cap... I és que tampoc es van veure les idees gaire clares en termes ofensius... Això sí, ocasions n'hi van haver: La primera aproximació clara va venir quan Isma combinava amb Xavi Torrent i aquest centrava perquè Rodri rematés a boca de canó. El seu xut, però, marxava per sobre del travesser.

I d’aquesta ocasió de Rodri, passaríem al tercer gol dels locals: amb el CEV bolcat a camp contrari els locals iniciern un contraatac letal en què el Banyoles acabaria fent el gol de la sentència mitjançant Pagés (3-1, min 81).

Possiblement, malgrat no estiguèssim realitzant el millor partit de la temporada, aquell 3-1 en el marcador no era tant just. I és que el Banyoles tant sols va merèixer en els primers instants de l'encontre. La resta del partit es veuria molta igualtat entre tots dos equips.. i aquesta igualtat no es va veure reflectida en el marcador.

Sense temps per lamentacions, més ocasions per un CEV que no es donaria per vençut en cap instant: Peke queia a l’interior de l’àrea i demanava penal, tot plegat després d’una nova gran combinació (en aquest cas amb Edu Marcel).

A tot això, i quan més apretàvem, hi havia expulsió: Pau veia la vermella directa i deixava al Banyoles amb 10 jugadors. En aquella mateixa ocasió Rodri xutava una falta lateral sense gaire precisió...

D’aquí al final de l’encontre poques ocasions i poc joc: ja que aquest estaria aturat durant molta estona... A la picabaralla anterior en què expulsaven a Pau hi hauríem d'afegir una segona "batalleta". Aquesta segona arribaria després d’una suposada agressió a Javi Estèvez.

Una picabaralla que acabaria matant el tram final del partit. Ja d'aquests darrers instants de l'encontre només podem destacar alguna falta lateral i algun servei de cantonada que moriria a l’interior de l’àrea i poca cosa més. El pitjor d’aquest temps afegit no només seria la confirmació de la derrota sinó que l’expulsió de Rodri (juntament amb Uri, del Banyoles).