Primer Equip - Entrevista a Pedro Quijada

06.06.2013 16:32

“ASPIRAREM A AGRADAR I A SER MOLT COMPETITIUS”

  • Primera entrevista a Pedro Quijada com entrenador del Primer Equip al Fora de Joc
  • “L'objectiu de tots és el de tornar a aconseguir la permanència”
  • “Portem setmanes treballant moltíssimes hores per planificar la propera temporada”
  • “És un petit somni realitzat. Quan se’m va plantejar això se’m va obrir una miqueta el cel...”
  • “El Toni ha fet una feina excepcional i seria molt intel·ligent aprofitar-ho”

 

Aquest dijous passarà a la història del CEV com el primer dia en què Pedro Quijada, acompanyat d’Edu Reyes, haurà dirigit el seu primer entrenament del Primer Equip del Centre Esportiu Vilassar. Mentre comença aquesta nova i il·lusionant etapa al club, aquí al web aprofitem per publicar l’entrevista que Pedro Quijada va oferir, fa ben poc, al programa radiofònic Fora de Joc. Una entrevista en què es parla d’objectius, de sensacions, d’experiència a les banquetes i, sobretot, de molta il·lusió. A tot això des d'aquesta plataforma web també aprofitem per expressar la "gran satisfacció i il·lusió" que suposa pel club afrontar aquest nou repte: ja que el Primer Equip, fins fa ben poc en mans d'un gran Toni F.Corominas, ara té el relleu a la banqueta en la figura d'un entrenador de la casa, un entrenador que també dirigeix en futbol base i que, per tant, ens assegura una connexió entre el futbol formatiu i el futbol competitiu molt saludable i necessària pel club i pel poble. ENDAVANT PEDRO!!!!!!

 

ENTREVISTA

Amb quin objectiu afrontes el repte?

L’objectiu, el primer que ens plantegem, el més realista de tots i el consensuat amb el club: és assegurar la categoria. A partir d’aquí tot el que pugui ser créixer i anar més endavant, doncs és el que intentarem fer. Evidentment aquest equip es planteja amb una intenció competitiva del 100% no estarem per fer bromes ni per tenir dubtes abans de començar.

 

Com tenim el tema de la plantilla...

Portem ja setmanes treballant juntament amb Edu Reyes (segon entrenador) per fer la millor plantilla possible però si hem de donar notícies del què serà la llista definitiva ens haurem d’esperar  unes setmanes perquè òbviament en aquests finals de temporada hi ha molta incertesa i hi ha molts jugadors que encara no saben exactament quin serà el seu futur... Però sigui com sigui: nosaltres estem treballant per tenir jugadors en reserva en cas de que les primeres opcions que tenim no funcionin.

 

Perquè vas dir que sí al projecte?

Era impossible dir que no. Per mi és un petit somni realitzat, la veritat. Són molts anys al futbol, moltes pujades, moltes baixades... I quan se’m va plantejar això se’m va obrir una miqueta el cel... És una cosa que tenia il·lusió per fer des de que vaig centrar-me en formar-me com a entrenador de futbol i dedicar la meva vida al món de l’esport...  Si vull seguir avançant això era irrebutjable.  

 

Com has viscut aquestes darreres setmanes?

D’una banda amb la incertesa de la competició perquè l’objectiu compartit per tots era el de mantenir la categoria. En aquest sentit aprofito per felicitar al cos tècnic per l’excel·lent temporada que han realitzat i per haver aconseguit salvar l’equip una setmana abans de finalitzar la lliga: cosa que em sembla d’un mèrit increïble...

 

 

I la lluita per la permanència com l’has viscut?

Amb una mica de nervis perquè quan vius els partits des de fora és quan pitjor ho  passes, perquè si estàs dins estàs tant ficat en la teva feina que a vegades els nervis els vius d’una forma molt diferent.

 

Molts nervis... i molt de treball, no?

Porto tres setmanes treballant per aquest equip moltíssimes hores diàries... Fent mil reunions, parlant amb moltíssima gent: jugadors, entrenadors, directiva, coordinació, gent del club, gent de fora...  És a dir que, des de que sé que seré l’entrenador, estic amb un munt de feina.

 

Marxa el Toni i entres tu... Com és la relació amb el míster que surt?

Som amics des de ben petits, la relació tant personal com professional que tenim tots dos és immillorable: ens hem reunit tres cops en els darrers 10 dies i hem parlat moltíssim...

Des dels 6 anys que ja el conec... Jugàvem junts al Premià i encara que ell és més gran que jo hem compartit moltes coses. La nostra vida professional/futbolística ens ha portat per un mateix camí. I en termes futbolístics haig de dir que el Toni ha fet una feina excepcional i seria molt intel·ligent intentar aprofitar moltes de les coses bones que ja estan fetes.. A partir d’aquí ja anirem construint nosaltres...

 

Tot plegat pot estar sent una mica una espècie de mal de cap “agradable”?

No és mal de cap perquè quan fas el què t’agrada no hi ha cap problema. Hi ha hagut dies en què  he fet moltíssimes hores seguides (tant dins com fora del club)... Però la qüestió és que cada dia quan me’n vaig a dormir ho faig amb un somriure gegant.

 

Explica’ns una mica la teva experiència a les banquetes...

Vaig agafar el meu primer equip amb 14 anyets. Des dels 14 fins ara, que en tinc 30, només he deixat d’entrenar dos anys, a causa dels estudis d’INEF. Vaig començar al Premià, després vaig estar a Vilassar de Mar, vaig tornar al Premià, d’aquí al Masnou i del Maresme vaig saltar cap a un Juvenil Nacional de la Gramanet (com segon entrenador i preparador físic): allà es va aconseguir ascendir a Divisió d’Honor i fins i tot vam acabar fent d’entrenadors de la Grama ‘B’ tant a Primera Catalana  com, a l’any següent, a Preferent.  Més tard estaria a la Fundació Sánchez Llibre i finalment al Granollers amb Juanmi Álvarez.  Aquest haurà estat l’últim club abans d’arribar a Vilassar de Dalt...

 

I Vilassar de Dalt que tal?

Vull aprofitar per dir que de tots els clubs en els què estat aquest és en el què millor qualitat de treball disposa pels seus entrenadors. És un plaer, de tot cor i amb mentalitat professional, estar en aquest club...  I haig de dir que la temporada vinent serà la meva 4ta temporada a una banqueta del club.. I haurà estat el lloc on més temps he estat...

 

La manera de treballar, el grup en sí... És aquest pack la teva millor arma?

En totes les reunions que he tingut i que vaig tenint (tant amb jugadors de l’actual plantilla com amb futuribles) no puc vendre una altra cosa que les nostres armes veritables, no me les puc inventar.. Aquestes armes són: treball professional per part del cos tècnic, dedicació, motivació, il·lusió; formar part d’un club que, repeteixo, és el millor club on he treballat jo com a entrenador (tant a nivell de qualitat de feina com de qualitat humana); i a més  també el què volem vendre és tenir un grup humà que sigui excel·lent: volem que una de les nostres forces com a equip parteixi de la qualitat humana de les persones i de la força col·lectiva de tot el grup.

 

Si ara fossis jugador de futbol...

M’agradaria ser jugador del Vilassar de Dalt des dels 4 fins als 38 anys... (mirant a Joan Molina, ex-jugador de la UE Vilassar de Mar i ara entrenador a les categories de formació del CEV).

 

Com a jugador, per cert.. Què tal?

Jo ho vaig deixar ben aviat, com a primer any de futbol sènior. Tot i això tinc grans records de les èpoques, sobretot, de Cadet i Juvenil... Jugar contra alguns dels jugadors que avui dia juguen a la tele...  Quan vaig ser jugador Juvenil del València CF vivia a la residència ... I al costat d’on dinàvem estava el vestuari i gimnàs del Primer Equip: t’aixecaves i algun dia esmorzaves amb Cañizares, Piojo López, Mendieta, Kili González... La veritat és que estar envoltat de camps de gespa, viure aquell ambient, jugar a Divisió d’Honor amb aquell escut va ser una experiència molt maca.

 

Parlant de jugadors... Quin perfil de jugador es busca?

En el jugador busquem joventut, il·lusió, molt compromís, professionalitat (en termes esportius) i tot, importantíssim, sota el filtre de la qualitat humana: sé que em repeteixo, però necessitem gent que encaixi dins el nostre  perfil de treball: gent que vulgui créixer i tirar endavant en la seva formació com a futbolista.

 

Què ens pots dir del què serà el teu company: Edu Reyes?

És tot un honor i una sort poder treballar amb ell perquè és una persona amb qui tinc amistat (des de fa molts anys) i perquè ja fa molts anys que vam poder tenir la darrera oportunitat de treballar junts. Llavors va ser a Premià: amb jugadors coneguts com Xavi de Frías, Edu Camps, Borja Bou...  

Per mi l’Edu ‘és un figura’. Té el títol nacional d’entrenador de futbol, és especialista en coaching esportiu, ha passat per clubs com Premià, Masnou, Mataró, Sant Andreu, Gramanet... és a dir que té un bagatge important i quan l’equip comenci a funcionar la gent s’adonarà de que la nostra concepció de cos tècnic no és la de primer i segon entrenador.  En aquest sentit és evident que, a efectes de imatge sobretot, sempre hi ha d’haver un primer i una persona que tregui una mica el cap per sobre... Però a efectes de treball, ja ho estic comprovant des d’ara, som com dos primers entrenadors al mateix nivell.

 

Per últim: com afrontes el repte?

Amb moltíssima il·lusió, intentarem fer un equip que aspiri a les màximes cotes:  a fer el millor futbol que sigui possible, a agradar a la gent i a ser, sobretot, molt i molt competitius. 

 

 

Volver

Contacto

Cevilassardedalt
C/ Salvador Albert i Riera s/n
Vilassar de Dalt, 08339

Telf. 93 750 70 31

 


Instagram

 

 

https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182"> 

© 2017 Tots els drets reservats

Crea una página web gratisWebnode