• La victòria davant la Juventus (4-1) fa que el Juvenil 'A' del CEV es situï com a líder en solitari
  • Dada: el CEV és líder de Preferent per primera vegada en la seva història
  • Estadístiques: 6 punts de 6 possibles, 6 gols a favor i tant sols 1 en contra
  • Al show de Buitre s'hi uneixen Javi Estevez (dos gols) i Miquel Corredor

Cap de setmana passat per aigua. I males condicions de gran part dels terrenys de joc durant el darrer dissabte. En males condicions també estava el Mpal de Vallmorena, annegat d'aigua i privant la disputa de molts partits del futbol base. A les 19h però, el terreny de joc presentava unes condicions mínimament acceptables a vista del col·legiat que arbitraria el partit del nostre Juvenil 'A'; i per tant el partit del nostre juvenil davant la Juventus s'havia de jugar. Cert és que es podia esperar de tot menys espectacle: ja que la constant pluja i la gespa no convidaven a l'optimisme.

I menys positius encara podíem ser si teníem present que aquelles condicions ens perjudicaven, ja que el de Cristian López és un equip que basa el seu estil de joc en el toc de pilota i en la sortida des del darrera i des del terra. Amb el camp en aquell estat calia canviar el xip i jugar d'una manera diferent. I els nostres juvenils van ser els qui, per a sorpresa de molts, millor es van adaptar a aquelles circumstàncies. Sense complicacions ni al darrera ni al mig del camp i amb jugadors molt intel·ligents en les línies atacants. Així va ser com poc a poc el Centre Esportiu Vilassar es va anar fent amb el domini del partit i de totes les ocasions de perill.

Al inici del matx tots dos equips ja van deixar clar que el joc seria, en la gran majoria, de caràcter aeri (com es pot observar a la fotografia: jugar pel terra era tota una odisea). Al minut 7, i després de dues aproximacions perilloses per part dels nostres, arribaria el primer gol del partit: Gerard Buitrago era derribat dins l’àrea i l’arbitre assenyalava el punt de penal. Javi Estévez, amb un potent xut, marcava el primer de la tarda.

El millor moment de la tarda, però, encara estava per arribar: una pilota recollida per Gerard Buitrago al mig del camp acabaria convertint-se en un dels gols més màgics que mai s’hauran pogut marcar en el Mpal de Vallmorena. El jove jugador vilassarenc va controlar d’esquenes a la línia de mitjos, des d’on va girar-se i va començar a iniciar una carrera de jugador intel·ligent: superant la presència de fins a 3 jugadors mataronins gràcies a tres fortes autopassades cap endavant: elevant l’esfèrica per sobre la gespa i llençant-la amb molta força conscient què els bassals l’anirien aturant. Després d’aquest homentage a la intel·ligència, Buitre va trepitjar la part dreta de l’area rival, i des del mateix vèrtex (amb poc angle) va situar el cos per xutar a peu canviat, amb l’esquerra, i acabar enviant la pilota (picadeta) a l’escaire dreta del porter de la Juventus: l’esfèrica tocava el pal de l’escaire i acabava entrant al fons de la porteria. En aquell instant tothom es va posar les mans el cap i van ser molts els qui no s’acabaven de creure el gol que havia fet Gerard Buitrago. Una autèntica obra d’art que posava el 2-0 en el marcador al minut 20 de la primera part.

A partir d’aquí l’orgull ferit de la Juventus va fer que els mataronins tinguessin 10 minuts força bons en què apretarien de valent la porteria defensada per Luis Espin. Tant van apretar que van aconseguir reduir distàncies en el marcador: fent el 2-1 a pilota aturada.

Però  si aquella tarda era de "show Buitre", també havia de ser de "show Estévez": el capità volia tornar a celebrar un nou gol i, de fet, ho acabaria fent just abans del descans. Una bona contra verd i blanca, amb una sortida fora de lloc del porter, va fer que Javi Estevez (des de lluny) aconseguís marcar (amb suspens) el tercer dels nostres gols, segon particular. Amb el 3-1 s’arribava al descans.

A la segona part el Juvenil ‘A’ va seguir dominant el partit i va gaudir de moltes ocasions per ampliar l’avantatge en el marcador, però només en una d’elles ho aconseguiria. Miquel Corredor s’unia al show de Buitre i Estevez fent una autèntica meravella de gol: des de tres quarts engaltant la pilota i enviant-la a la mateixa escaire (4-1).

Al final només van ser 4 gols, però podrien haver estat molts més, sobretot gràcies a les bones internades per banda de Nestor i Carles i a les arribades de Omaru.

La mala notícia ens la va propiciar el col·legiat de l’encontre: qui, sense més, va decidir expulsar en la mateixa jugada a dos jugadors verd i blancs: Edgar i Jaume. Tots dos jugadors, doncs, causaran baixa pel proper partit del Juvenil ‘A’ davant la Fundació Calella. Un partit que es disputarà novament al Mpal de Vallmorena, dissabte a les 19’00h, i un encontre en què els nostres tractaran de defensar el seu anecdòtic però a la vegada històric lideratge a la Preferent.

PODEU ESCOLTAR LA DARRERA HORA DEL JUVENIL AL PROGRAMA RADIOFÒNIC "FORA DE JOC"

Carles Sánchez, Gerard Buitrago i Saul Lara clars protagonistes del darrer Fora de Joc. Tots tres jugadors del Juvenil 'A' entrevistats per dos motius: el primer d'ells per seguir l'actualitat del Juvenil 'A' i el seu liderat a la Preferent; el segon dels motius: descobrir la història que tenen en comú tots tres.