CEVILASSAR 2 - 4 UE VILASSAR DE MAR

15.08.2012 23:54

UNA MAR D’ERRADES

I PRIMERA DERROTA DE LA PRETEMPORADA

“L'equip no ha afrontat el partit amb el nivell competitiu que requeria la cita. Potser la Copa Catalunya ha acaparat massa atenció i ens fa fet perdre objectius en aquest partit". Aquestes eren les paraules d’un insatisfet Toni F.Corominas al finalitzar el primer partit de pretemporada en què el seu equip acaba perdent. Es tractava del quart test i tornava a ser una prova exigent davant un 3ª divisió com el Vilassar de Mar. Uns mariners que han dominat en el marcador durant tot l’encontre gràcies a la seva efectivitat i, perquè no dir-ho, gràcies també als greus errors locals.

El derbi començava com era d’esperar: amb una UEVilassar de Mar exercint una pressió asfixiant sobre la sortida de pilota del CEV. Però l’ADN verd i blanc exigeix no deixar d’intentar sortir pel terra, i en una d’aquestes Artur (porter novament titular) ha trigat un pèl més del compte i una de les seves passades ha estat interceptada per Quim Solano, amb tant mala fortuna que el rebot ha acabat portant l’esfèrica lentament al fons de la xarxa (0-1). En aquell llavors voltàvem el quart d’hora de joc i els verd i blancs encara no s’acabaven de sentir del tot còmodes.

Malgrat això, i com ja ens tenen acostumats, amb el lleuger pas del temps els de Toni F.Corominas han començat a tenir més control de la pilota i s’ha anivellat de totes totes el domini del partit.  Quan més insistien els locals, però, un gran lliure directe executat pel veterà David Garcia (ex de Nàstic i Barça, d’entre altres) posava el 0-2 en l’electrònic.

Pel que s’estava veient sobre el terreny de joc possiblement aquell resultat no era just, però els del Mar estaven defensant-se bé i havien aconseguit foradar la porteria local sense gairebé gaudir d’ocasions clares de perill. Però abans d’arribar al descans, i després d’un gol anul·lat als Manel Moya, una acció de mèrit de Vicente acabaria amb el gol de l’extrem vilassarenc: una pilota en profunditat, a l’esquena de la defensa, l’aprofita Vicente per posar el cos, desplaçar al defensa i mig d’esquenes (en semi-xilena) superar la sortida del porter des de frontal de l’àrea.

L’1-2 seguia sense reflexar el què s’havia vist sobre el camp, però després del 0-2 i del possible 0-3 (amb un gol ben anul·lat a Molina), era un resultat força positiu.

En el segon temps el domini seguiria sent, per variar, dels homes entrenats per Toni F.Corominas. I la dinàmica, també força calcada a la del primer temps: una gran pressió visitant sobre la sortida de pilota dels vilassarencs. Però la represa començaria pitjor impossible: quan un refús de Sergio a una bona rematada marinera ha acabat als peus del també veterà davanter Molina, qui només ha hagut d’empènyer la pilota al fons de la porteria (1-3). Novament tornaven a posar terra de per mig i només es portaven 2 minuts de la segona part (min47). El Vilassar, però, a partir d’aquest gol ha seguit insistint en jugar com li agrada i fins i tot ha imprès un pèl més de ritme al mig del camp, realitzant unes transicions defensa-atac comandades per Joan Vives molt més ràpides que al primer temps.

En això Vicente podria haver marcat el seu segon gol sinó se li hagués escapat el control de la pilota davant la sortida del porter. La insistència local ha tingut premi als pocs minuts, quan al 54’, una gran assistència de Cristian Martín ha deixat en bona posició a Joan Vives, qui amb un gran control ha desarmat la defensa rival i ha acabat definint a la perfecció davant la presència del porter Rafa Moradas (2-3). Aquest gol i la manera en què estava jugant el CEV retornava l’emoció al derbi.

Però la UEVilassar de Mar és un conjunt de 3a divisió i ja se sabia que donar-li la volta al marcador seria missió complicada. Els de Toni F.Corominas, lluny de pensar així, a partir d’aquest gol de Joan Vives tindrien 20 minuts de partit en què no regalarien cap acció als visitants i, fins i tot, arribarien a estar molt a prop de l’empat: amb algunes aproximacions dels nous incorporats Mancheño i Roger. Però quan semblava que el partit estava més pel  3 a 3, els de Manel Moya han tornat a donar un cop sobre la taula al marcar el 2-4. Un gol obra de Quim Solano, al avançar-se, en un servei de cantonada, a tota la defensa verd i blanca. Restaven encara 15 minuts i el marcador dibuixava un 2-4 força estrany però que mostrava el què realment havia passat en el terreny de joc: un error en sortida de pilota, una bona falta de David Garcia, una errada en un refús i una badada en un córner. Possiblement masses gols i massa càstig, però si els mariners van arribar a marcar 4 gols va ser per algun motiu.

En el quart d’hora restant vindria la gota que faria vessar el got de la “insastifacció” del cos tècnic local. Si ja estaven força “emprenyats” pels gols rebuts i per la falta d’ambició, aquesta “emprenyamenta” aniria en augment pel que havia de succeir en els darrers 15 minuts. D’una banda les greus errades en atac per part dels jugadors locals, i d’altra banda la duresa emprada pel Vilassar de Mar per tal de defensar el 2-4.

El primer dels motius que ha emprenyat al cos tècnic local ha estat el de fallar moltíssimes accions clares de perill: estant gens precisos a l’hora de realitzar la darrera passada o en la pressa de decisió d’algunes accions que, des de fora, semblaven molt clares i que s’acabaven errant. De fet, d’estar fins en aquests atacs, de ben segur que el Centre Esportiu Vilassar hauria posat emoció al partit afegint al marcador algun que altre gol més.

Del minut 75 fins al 90 un altre aspecte negatiu, què ha perjudicat i molt al joc dels nostres, ha estat l’increment de la contundència per part dels visitants. Si ja durant tot el partit s’havien mostrat com un equip dur (característica que es pot entendre, tractant-se d’un equip que s’ha de preparar pel què es trobarà a la exigent 3a divisió) en el darrer tram del matx s’han mostrat com a un equip “excessivament dur”.

I és que des del bàndol  local no s’ha acabat d’entendre com en un partit de pretemporada un equip pot arribar a voltar les 40 faltes i les 5 targes (que podrien haver estat més). Aquest joc contundent dels mariners no és excusa per la derrota dels nostres, però sí que és cert que aquesta manera de defensar ha condicionat molt negativament el rendiment dels verd i blancs sobre el terreny de joc: ja que tot intent de jugar pel terra acabava amb falta clara dels visitants.

Al final, les aproximacions de Manche, Roger o un insistent i hiperactiu Joan Vives no han servit per retallar distàncies i el matx ha conclòs amb el 2-4 a favor del Vilassar de Mar.

Un cop finalitzat l’encontre, l’entrenador Toni F.Corominas no ha volgut parlar tant de la duresa del rival i sí que s’ha mostrat més aviat “descontent” amb la poca ambició dels seus jugadors. Uns jugadors que malgrat no fer un partit desastrós, sí que podrien haver doblegat a la UE Vilassar de Mar si no arriben a tenir els greus errors en defensa, i després en atac, que s’han tingut al llarg de l’encontre. Aquesta reflexió del tècnic, "enfadat" amb el seu equip, és una bona notícia, ja que ens torna a demostrar que aquest equip, en bones condicions, és capaç de tot (fins i tot davant d'equips de superior categoria).

Aquest 2-4 significa la primera derrota del CEV en aquesta pretemporada 12-13. Un petit “KO” en un derbi que precedeix al gran partit de Copa Catalunya del proper dissabte davant l’Hospitalet. Un encontre que, segons el cos tècnic local, ha pogut influir avui negativament en el rendiment dels seus jugadors; arribant a afirmar que “l'equip no ha afrontat el partit amb el nivell competitiu que requeria la cita. Potser la Copa Catalunya ha acaparat massa atenció i ens fa fet perdre objectius en aquest partit". A tot això, però, el tècnic vol fer una lectura més positiva i creu que a l’equip ja li pot anar bé una derrota per baixar a la terra,  “autodemostrar-se” que són humans i seguir posant-se les piles després d’haver passat, en els anteriors partits, per sobre de dos terceres divisions.

Una pretemporada il·lusionant però exigent

L’exigència dels rivals de pretemporada i els constants entrenaments també han pogut incidir negativament en el rendiment de l’equip. S’ha de tenir en compte que s’està entrenant gairebé cada dia, que en la tarda anterior es va realitzar una sessió preparatòria força dura i que els equips contra els qui estant enfrontant-se són de molta entitat (categ. superiors). Sigui com sigui, aquests eren els rivals i els partits què el preparador físic Jabel Granollers i la resta del cos tècnic volien perquè els seus jugadors arribin en plenitud de forma al primer compromís de lliga. Així doncs, amb el pas dels dies, s'espera que l'equip vagi de menys a més.

Aquest dijous l’equip descansa i tornarà divendres als entrenaments. Ara ja sí que sí: amb la vista posada en recuperar-se i afrontar amb el màxim de garanties possibles el complicat compromís de Copa Catalunya davant un 2a B com l’Hospi..

FITXA TÈCNICA

VILASSAR DE DALT: Artur Romera, Sergi Maymi , Sergi Mañanés, Fran Fuentes, Edu Camps, Xavi de Frías, Vicente Bermúdez, Fernando Galeano, José Luis Casillas, Arturo Álvarez, Ángel Mula

També van jugar: Álex Pagán, Sergio Cano, Xavi Granero, David Mancheño, Roger Viladomiu, Joan Vives, Cristian Martín i Sergio Mendoza.

VILASSAR DE MAR: Rafa Muradas, Borja Camacho, Uri Serra, David Garcia, Uri Grau, Edu Domingo, Álex Cañadilla, Cervantes, Quim Solano, Joan Molina, i Urbano.

També van jugar: Aitor González, Imanol Castilla, Hamza, Adrià Escribano, David Torrejón, 'Finidi' , Joathan Adan i Josua Romero

GOLS: 0-1 Quim Solano (14'); 0-2 Xavi Garcia (37'); 1-2 Vicente Bermúdez (43'); 1-3 Joan Molina (46'): 2-3 Joan Vives (54'); 2-4 Quim Solano (74')

ÀRBITRE: Sergio Álvarez Ubric

INCIDÈNCIES: unes aprox. 200 persones a les grades del Municipal de Vallmorena.