CEVILASSAR 2 - 1 CE EUROPA (COPA CATALUNYA)

09.08.2012 11:30

UN PARTIDÀS VERD I BLANC DEIXA “KO” A L’EUROPA

  • Els de Toni F.Corominas es multipliquen i eliminen als escapulats
  • Un magistral llançament de falta de Fran va obrir el marcador al minut 30
  • Arturo al 87’ certificava la històrica gesta marcant el segon dels gols locals
  • El CEVilassar s'enfrontarà a l’Hospitalet (2a div B) en la 2a elim. de la 2a Fase de la Copa

Ho deia un anunci d’una reconeguda cervesa: “la feina ben feta no té fronteres ni rivals”. Sense ànim de fer propaganda però sí amb voluntat de fer bona aquesta frase el Primer Equip del Centre Esportiu Vilassar segueix fent història a base de treball, suor, humilitat i bon futbol. La darrera pinzellada històrica la van pintar ahir al deixar fora de la Copa Catalunya,  i de manera incontestable, al CE Europa. En un partit sensacional, només afectat per tractar-se del 2n partit de pretemporada, els Toni F. Corominas van aconseguir superar als escapulats en gairebé tots els àmbits futbolístics. Però d’aquests àmbits n’hem de destacar dos de molt importants: els verd i blancs van ser superiors en efectivitat i en cor.

Ara, un cop superat a l'Europa i mirant a l'horitzó, espera l’Hospitalet, un “Segona B” que de ben segur intentarà frenar aquesta il·lusionant trajectòria del CEV a la Copa.

 

Una gran cita, una gran grada

Poques vegades s’havia vist una grada de Vallmorena tant plena i això era senyal de “gran cita” a Vilassar de Dalt. Els ingredients:  rebre la visita de tot un gran del futbol català: l’Europa; seguir descobrint a l'equip que debutarà a la Primera Catalana; i, finalment, veure de què es capaç aquest Centre Esportiu Vilassar en les ja exigents darreres fases de la Copa Catalunya. Tota una barreja de factors que feien d’aquest partit un esdeveniment il·lusionant tant per afició com per jugadors.

Inici fort dels escapulats

Aquesta poblada tribuna va ser testimoni del ritme i la intensitat de un “Tercera divisió” com l’Europa: impressionants primers minuts dels escapulats, que van pressionar la sortida de pilota verd i blanca amb un ritme d’intensitat altíssim. Durant aquest tram inicial del partit l’Europa va arribar a tenir fins a 4 ocasions de gol, dues d’elles claríssimes. Epitié, un dels jugadors més incisius dels de Pedro Dólera, va posar una pilota raseta a la frontal de la petita perquè Guzman només hagués d’empènyer l’esfèrica al fons de la xarxa; però aquest va acabar enviant la pilota als núvols. A continuació els visitants aconseguirien foradar la porteria de Sergio, però l’acció acabaria essent invalidada per un més que clar fora de joc.

L'ADN CEVilassar va tenir premi

A tot això el Centre Esportiu Vilassar no es va espantar i va saber seguint insistint, sense cap tipus de por, en intentar portar el pes del partit gràcies al domini constant de la pilota. Un domini engegat per un mig del camp regnat per uns grans Galeano, DeFri i Mula. Aquesta possessió acabaria assentant-se cap al quart d’hora de joc. Estant més còmodes sobre la gespa els de Toni F.Corominas van començar a trenar més, i més bones, accions d’atac.

 Els bons moviments de les línies atacants i les incorporacions de Chino pel lateral esquerre van començar a sorprendre als escapulats. Però la veritable sorpresa saltaria al minut 30, quan després d’haver-se aproximat en forces ocasions a la porteria gracienca, els locals gaudirien de l’acció clau del partit: un lliure directe un pèl escorat a la dreta del balcó de l’àrea. Des d’allà, amb un   magistral llançament de falta  , Fran Fuentes aconseguiria batre a Rafa Leva per posar el 1-0 en el marcador. El xut del capità vilassarenc va anar al pal del porter però l’efecte cap a fora, la seva gran col·locació (a la base del pal) i el factor sorpresa (el porter va fer una passa cap l’altre costat) van fer impossible aturar aquella preciosa rosca.  Obviament, tot allò que era verd i blanc va embogir a l’instant: els jugadors es van abraçar efusivament tot fent les típiques “pinyes de gol” a les què ens tenen ja acostumats; la banqueta també va reaccionar aixecant-se per celebrar-ho; i finalment la grada de Vallmorena va esclatar d’alegria al veure que era possible donar la sorpresa.

L'intent de remuntada dels graciencs

A partir d’aquí el partit agafaria una altra dinàmica ben diferent: amb un Vilassar que poc a poc aniria cedint una mica de terreny (degut a l’exigència física del partit) i amb un Europa que, d’aquí fins al final del matx intentaria gaudir de la iniciativa en el joc. Però aquesta possessió de pilota escapulada no seria total ja que la genètica “cevilassar” impedeix cedir la totalitat del control de pilota als seus rivals. En aquest intercanvi de dominis l’Europa va tenir un tram del partit clau per intentar posar l’empat en el marcador: en els darrers minuts del primer temps va tenir novament ocasions de perill però tal i com va passar a l’inici els graciencs tornarien a perdonar. Això sí a la porteria vilassarenca s’hi van topar amb Sergio Cano: qui ahir va completar una actuació personal de nota. Precisament abans del descans una mà prodigiosa del porter local, amb una bona acció d'Epitié, va fer que el Centre Esportiu Vilassar aconseguís mantenir el 1-0 a la fi del primer temps.

A la represa l’Europa va seguir insistint en reaccionar. I la reacció més contundent va venir des de la banqueta: on Pedro Dólera, insatisfet amb el rendiment del seu equip, va realitzar fins a 3 canvis a la mitja part.

D’entre aquests canvis destacava la incorporació de Gatell (capità i un dels millors jugadors escapulats). Davant d'aquest intent de reacció visitant, el Vilassar de Dalt es va dedicar a defensar bé, a mantenir un gran ordre en totes les seves línies i a no tornar-se boig per intentar aguantar bé físicament. Durant els segons 45 minuts el partit es va jugar en gran mesura en terreny de joc dels locals, amb uns graciencs que no pararien d’insistir en atacar i anar a pel gol de l’empat. Però tret d’una clara ocasió de Ivan Alvarez (que dins l’àrea engaltaria una bona voleia que passaria fregant l’escaire esquerra de Sergio - veure imatge) els visitants gairebé no van inquietar seriosament la porteria verd i blanca.

Poc treball per Sergio gràcies, en gran part, a la enorme tasca defensiva de tots els jugadors de Toni F.Corominas: des la pressió d’una línia atacant incansable, passant per un mig del camp multiplicat i acabant per una defensa caracteritzada per la seva veterania i contundència (amb una actuació magistral de la parella de centrals: Fran Fuentes i Ruben Salvador).  

Una bona feina que es va veure afavorida per l’entrada d’homes de refresc durant el segon temps: Edu Camps, Maymí, Arturo, Cristian i Mendo; els quals substituirian a jugadors que van deixar-se la pell. D’entre ells, novament, destacar les bones actuacions dels nouvinguts Mula i Casillas.

 

Arturo sentencia amb el 2-0

Aquest tipus de joc, de constant atac escapulat, va propiciar que els locals gaudissin de més d’una contra perillosa: totes elles sense efecte degut a la senyalització de més d’un fora de joc dubtós. Al final però ni una cosa ni l’altre. Ni els atacs visitants ni les contres verd i blanques. La veritable emoció vindria gràcies a una greu errada defensiva de l’Europa: una falta (semi-corner) llençada al primer pal no acabaria de ser refusada pels visitants i Fran, molt murri, la acabaria pentinant perquè finalment Arturo, des de la línia de gol, acabés posant el 2-0 en el marcador.

Un gol marcat més amb el cor que amb una altra cosa, un gol que ara ja sí feia embogir sense cap tipus de límits a jugadors, banqueta i grada. Era el minut 87 i a l’Europa li quedava poc marge de reacció davant el què molta gent hagués denominat com a “gol de la sentència”. En aquest cas, i veient que al davant hi havia un rival d’entitat, el Centre Esportiu Vilassar en cap instant va donar per bo aquest 2-0 i tant sols a falta d’un minut per acabar l’encontre va veure’s superat. Va ser al minut 94 (l’àrbitre va afegir fins a 5’) quan Gatell, gràcies a un gran xut ras a la base del pal esquerre de Sergio, aconseguiria posar el 2-1 en l’electrònic. L’Europa va intentar l’impossible en el minut que restava de partit, però el darrer gol escapulat va arribar massa tard.

Clavat el 95’ Rovira Campa, col·legiat de l’encontre, assenyalava el final d’un partit el marcador del qual mostrava un il·lusionant i sorprenent 2-1 a favor dels vilassarencs. Així doncs, classificació històrica del Centre Esportiu Vilassar a la 3a Fase de la Copa Catalunya gràcies al treball incontestable d’un Primer Equip que es va multiplicar per intentar competir en el què era, tant sols, el segon partit de pretemporada.

 

Trajectòria il·lusionant. Proper rival: Hospitalet

En primera instància va ser el Tiana (1-6), després el Sant Joan Montcada (0-1) i ara ha estat, ni més ni menys que, l’Europa (2-1). El següent rival a batre serà encara de més entitat: l’Hospitalet (que actualment milita a la 2a divisió B). Els de Toni F.Corominas s’enfrontaran, doncs, a una plantilla repleta de professionals, de jugadors que es dediquen en gran part només al futbol (encara que avui dia això estigui ja desapareixent). Però veient del què són capaços, gràcies al cor, al futbol i al treball que hi posen: no ens queda més que seguir pensant que la frase que abans cantàvem ha de ser bona: “la feina ben feta no té fronteres ni rivals”. Estem segurs que l’Hospi haurà de suar, i molt, per frenar la il·lusionant trajectòria dels verd i blancs.

Això sí: la grada haurà de tornar a ser un factor important. Si tot el poble suma, està demostrat que aquest equip no decepciona! Us esperem el 19!

FITXA TÈCNICA:

 

  • CE Vilassar: Sergio; Àlex Pagan (Maymí, 52′), Fran, Chino (Cristian, 72′), Xavi de Frias, Àngel Mula (Edu Camps 59′), Ruben Salvador, Vicente, Mancheño (Mendoza, 76′), Casillas (Arturo, 67′) i Galeano.
  • CE Europa: Rafa Leva; Edgar (Aitor Torres, 46′), Víctor Duran, Cano, León; Iván Álvarez, Guzmán, Javi Lara (Camacho, 46′); Delmàs (Rovira, 46′), Epitié i Diego (Gatell, 59′).
  • Àrbitre: Rovira Campa. Grogues: locals Xavi de Frias i Casillas; visitants Iván Álvarez i Gatell.
  • Gols: 1-0, Fran (30′); 2-0, Arturo (87′); 2-1, Gatell (94′)

Incidències: aprox 300 espectadors al Municipal Vallmorena.

 

FOTOGRAFIES ONZES TITULARS

 

PROPER PARTIT PRETEMPORADA: CEVILASSAR – CASTELLDEFELS (3a div), Dissabte 11 d’agost a les 19’00h

COPA CATALUNYA: CEVILASSAR – HOSPITALET (2a Div B), Diumenge 19 d’agost a les 19’30h (encara per acabar de confirmar)

 

Volver

Contacto

Cevilassardedalt
C/ Salvador Albert i Riera s/n
Vilassar de Dalt, 08339

Telf. 93 750 70 31

 


Instagram

 

 

https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="movie" value="https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html"> name="allowFullScreen" value="true">https://www.ivoox.com/playeriVoox_em_6895_11360_1.html" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" width="206" height="182"> 

© 2017 Tots els drets reservats

Crea una página web gratisWebnode