INFERIORITAT VILASSARENCA I DERROTA MERESCUDA

• Sergio Cano va ser expulsat al minut 3 de partit i Alex Pagan al 74’
  • Artur Romera va aturar un penal però no va poder fer res davant l’efectivitat del Sant Quirze
  • Els vallesans van marxar al descans amb un clar 0-3 a favor
  • A la segona part els de Toni F.Corominas van reaccionar però sense efectivitat
  • Abans d'iniciar-se el partit: els verd i blancs van sortir al terreny de joc amb una samarreta per recolzar al lesionat Vicente: "Ànims Vicente"

La derrota davant el Sant Quirze va ser un dels pitjors partits, sinó el pitjor, que hem pogut viure en aquesta nova etapa del CEVilassar a la Primera Catalana. Un encontre que ben poc va trigar en torçar-se: quan en una de les primeres accions de joc Sergio Cano tocava lleugerament al davanter del Sant Quirze provocant l’expulsió del nostre porter al minut 3 del primer temps.

Es torçaven moltes coses: Sergio Cano desapareixeria del mapa en dos partits (aquest i el següent a Horta), Marc Reyes era l’home sacrificat i havia d’abandonar el terreny de joc, el CEVilassar jugaria amb inferioritat numèrica tot el partit i, finalment, els visitants gaudien d’un penal a favor al minut 4. Un maleït minut en què l´únic que podem destacar és la gran aturada del penal per part d’Artur Romera. Una aturada que, almenys, podia donar ales a un CEV que es disposaria a jugar amb 10 tot el que restava de partit.

Però aquest diumenge no era el dia de sort pels nostres i a la següent jugada Artur no podia aturar un xut llunyà de Marçal (0-1, min7). Si la pluja ja estava deixant fred l’ambient, aquest s’acabava glaçant del tot amb aquest matiner gol visitant i amb el què vindria abans del descans.

A partir del gol visitant el domini del joc va estar repartit entre ambdós equips, però òbviament el perill el tenia en major mesura un Sant Quirze que jugava amb superioritat numèrica. Els de Toni F.Corominas van intentar buscar el gol de l’empat però els verd i blancs no van estar fins de cara a porteria. Galeano disposaria d’una de les millors accions de perill per posar l’1-1: amb un xut davant el porter que aquest mateix acabaria refusant. Toni Martín també va gaudir d’una doble ocasió però els seus dos xuts van estavellar-se contra la defensa dels vallesans.  I fins i tot Pagan en un servei de cantonada estaria a res de poder marcar.

El Sant Quirze portava molt perill a la contra i d’aquesta manera seria com arribarien els dos gols de la (gairebé) sentència: un contraatac tallat per Alex Pagán acabaria amb una falta que llençaria magistralment Chica (la pilota superava la barrera i posava el 0-2 al min26); i en una nova contra el “pichichi” Marçal deixaria assegut a Artur i marcaria el 0-3 ja al minut 45.

S’arribava al descans amb un clar 0-3 en contra, amb un  Sant Quirze super-efectiu i amb un CEVilassar mermat per l’expulsió de Sergio al minut 3 de partit.

A la represa es veurien dues parts ben diferenciades: un primer tram en què el Sant Quirze dominaria amb un gran joc de pilota (mantenint l’esfèrica i portant-la d’un costat a l’altre, davant la impotència d’un Vilassar amb 10 homes).

I un segon tram en què els verd i blancs bé podrien haver arribat a posar emoció al partit si haguessin estat més encertats. En aquest segon tram els de Toni F.Corominas van gaudir de fins a 4 clares ocasions de gol: Rubén Salvador no arriba a rematar en línia de gol, Pagán falla un “u contra u” davant el porter, Estévez (juvenil debutant amb el Primer Equip) estavella una pilota al travesser,  i finalment Arturo falla a boca de canó.

Entremig de tot això, el gol local: una gran passada d’Arturo a l’espai l’aprofitaria un incisiu Pagán per posar una centrada que acabaria rematant a plaer Roger (1-3, min 68).

Aquest gol va animar als nostres i van arribar les ocasions de perill abans esmentades. Una reacció local, però, que va ser frenada per una nova decisió arbitral: si a Avià l’expulsat per doble groga va ser De Frías, davant el Sant Quirze el segon expulsat (després de Sergio Cano) va ser Àlex Pagán. Segons el col·legiat de l’encontre Àlex Pagán havia de ser expulsat per “conducta antiesportiva”. Quin tipus de “conducta antiesportiva”? Senzill: per Sergi Rigau Garcia (àrbitre principal) Pagán va exercicir una “conducta antiesportiva” al deixar anar un “ts-ts” (soroll) en plena disputa aèria amb un rival. Aquest “ts-ts” (a l’estil: “hop, hop”, “ei, ei”, “meva, meva”...) li va costar la segona groga a un lateral que estava realitzant un autèntic partidàs. A la mateixa acció el col·legiat expulsaria a l’entrenador del CEV, Toni F.Corominas: qui li va preguntar al voltant d’aquesta expulsió.

A partir de llavors un CEVilassar amb 9 jugadors intentaria seguir donant la cara fins al darrer minut de partit. Un fet, el de donar la cara, que va propiciar gaudir encara d’algunes ocasions de perill que podrien haver posat emoció al matx.

Al final el marcador no es va moure i el Sant Quirze en va tenir prou amb els tres sorprenents gols del primer temps. Mal partit dels verd i blancs,  però òbviament “mal partit” també donat pel fet de jugar amb 10 des del minut 3.

Ara cal aixecar el cap, recuperar-se (després d’una setmana dura amb tres partits: Montcada, Avià i Sant Quirze) i pensar en el següent partit: al Feliu i Codina davant l’Horta.

FITXA TÈCNICA PARTIT:  CEVILASSAR 1-3 FC SANT QUIRZE