CEVILASSAR 0-2 CERDANYOLA CF

27.11.2012 12:26

TORNEM A FALLAR MASSA, TORNEM A PERDRE

Novament imperfectes, novament superats, novament amb moltes baixes, novament sense sort i novament sense puntuar. Malgrat el rival no fos superior, perquè no ho va ser, el CEVilassar es va tornar a deixar els punts a casa i ja van 12 jornades sense conèixer el què és la victòria. Davant el Cerdanyola dos errors defensius van significar els gols visitants i mil errades en atac van propiciar que el nostre compte particular no s’encetés en tot el partit. Diga-li mala sort, diga-li falta d’encert. Però passen les jornades i, tot i estar a l’alçada dels rivals, es segueixen escapant les oportunitats de remuntar el vol. A tot això cal apuntar que les baixes ens segueixen fent mal. Aquest darrer cap de setmana el tècnic del CEV, Toni F.Corominas, es va veure obligat a alinear en l'onze titular a dos juvenils: Bernat Gispert (Juvenil 'B') i Javi Estévez (Juvenil 'A').

Primera part efectiva pel Cerdanyola

El Cerdanyola va sortir endolladíssim, conscient de la punxada de l’Avià i sabedors de la possibilitat de posar-se a tant sols 1punt del líder de la categoria. D’aquesta manera els primers instants de partit van ser pels vallesans. Uns visitants que van dominar i que van insistir en atacar i atacar durant aquest tram inicial. Però als pocs minuts els locals, per variar, van començar a agafar confiança gràcies a quedar-se amb més estona la pilota. D’aquesta manera el Cerdanyola, a partir de llavors, viuria més estona al seu propi camp que no en el nostre. Durant aquests primers 20-25 minuts hem de destacar dues grans ocasions pels verd i blancs: la primera de Pagán i la segona de Toni Martín: totes dues eren aturades per Coca.

Precisament, i a ulls de molts, el porter del Cerdanyola s’acabaria erigint com a el millor jugador del partit gràcies a les seves grans intervencions. Sense anar més lluny: la rosca del xut de Pagán (evitant la muralla defensiva dels visitants) semblava gol segur i el porter es va estirar per evitar que l’esfèrica es colés dins la porteria.

El Cerdanyola poc havia avisat: un centro-xut massa creuat, alguna intervenció de Sergio.. Però poca cosa. Fins que al minut 35, en un servei de cantonada, Ivan remataria de cap (sense oposició i gairebé sense saltar) i posaria el 0-1 en el marcador.

Possiblement resultat injust pel què s’estava veient sobre el terreny de joc. Però el futbol ja sabem que no entén de justícies i, en canvi, sí que entén d’efectivitat. El CEVilassar va mig abaixar els braços durant aquells 10 minuts restants de la primera part però el Cerdanyola tampoc va insistir en trobar el segon gol. Per tant es marxava al descans amb el 0-1 en el marcador.

Gerra d'aigua freda i desesperació atacant

A la represa la idea era clara: només 1 gol de diferència no era gaire. No era gaire ni pels qui volien remuntar ni pels que volien rematar el partit. I amb aquestes es va sortir a jugar. Amb un CEVilassar bolcat a l’atac i amb un alt percentatge de la pilota durant els primers instants. Però no havien passat ni 2 minuts de la 2a quan un error en sortida de pilota (des de la defensa) va propiciar un contraatac letal del Cerdanyola: Ramón es plantava sol davant Sergio i enviava la pilota al fons de la xarxa. Increïble gerra d’aigua freda. Un gol que pocs s’esperaven que arribés tant aviat i que arribés d’aquella manera. Era el minut 47 i els vallesans encarrilaven el partit amb aquell 0-2 en el marcador.

Amb ben poques esperances i força tocats,  l’expulsió de Lalo (per doble groga) als pocs minuts del gol, va donar una mica d’aire als nostres i els va empentar a intentar la remuntada. Cal recordar que davant la Grama ‘B’ també es perdia a la 2a part per 0 gols a 2 i al final es va acabar empatant 2-2.  La qüestió és que el conjunt de Toni F.Corominas va fer-se amb el domini total de l’esfèrica i el Cerdanyola, a partir d’aquella expulsió, no faria res més que intentar defensar-se com pogués de les envestides locals.

Amb aquella defensa tant tancada no era gens senzill trobar algun espai per el qual poder entrar i fer mal. Però un dels nous fitxatges  d’aquesta darrera setmana i que havia entrat durant la represa sí que aconseguiria superar aquesta gruixuda muralla visitant. Estem parlant de Loren; la nova incorporació verd i blanca va deixar detalls de qualitat i de bon futbol durant els minuts en què va jugar aquest passat cap de setmana. I les millors ocasions de gol van estar precisament a les seves botes: i es que a les seves múltiples intervencions en el joc hem d’afegir la insistència en voler ser vertical. Dins aquesta insistència es va trobar amb fins a 3 clares ocasions de gol: un centro xut, i dos uns contra uns que va acabar salvant Coca.

El mateix Coca també aturaria una bona acció de Pagán i en el seu refús Roger podria haver marcat però la pilota va marxar fregant el pal. I d’aquesta manera, amb molta desesperació per aquesta manca de punteria, va ser com es va anar consumint el partit. Amb un percentatge de possessió escandalosament favorable als locals (amb uns molt participatius Bernat Gispert i Galeano al mig del camp) i amb una doble muralla visitant que s'havia superat en la seva primera fila (la defensiva) però no pas en la seva segona (la del porter).

Finalment, doncs, nova derrota. En aquesta ocasió 0-2 davant un equip que viu a la part alta de la taula classificatòria. I tornem a repetir: justícia o injustícia. Tant dóna. Al final el què compta és l’efectivitat. El Cerdanyola no va fer gran cosa, va fer el seu partit, va intentar defensar els seus dos gols com va poder i va tenir en Coca a un autèntic heroi. Els nostres novament ho van tornar a intentar però, per enèsima vegada, sense fortuna.

El proper partit pinta apassionant: derbi maresmenc al camp d’un Masnou que també necessita guanyar punts (diumenge 2 de desembre al Mpal d’Esports Masnou). A hores d’ara el nostre Primer Equip és el sorprenent cuer de la Primera Catalana després de la darrera victòria del Ripollet. I diem això de “sorprenent cuer” perquè la imatge, la qualitat de joc i la opinió que d’altres equips tenen sobre nosaltres no correspon a la d’un cuer.

FITXA TÈCNICA DEL PARTIT > CEVILASSAR 0 - 2 CERDANYOLA CF

Incidències> abans del partit es va realitzar l'acte solidari d'entrega de joguines per la campanya "Que no falte de nada". El Cerdanyola es va unir a aquest acte i també va fer entrega de joguines.